Gazdaság

2018.04.11. 07:00

Többmilliós beruházással új üzemcsarnokot építenek Zalaegerszegen

Új üzemcsarnokot és szabadtéri darupályát épít több mint 400 millió forint értékű beruházással a 3B Hungária Kft.

Hajdu Péter

A daruzott raktárrész elkészült, mögötte az üzemcsarnok alapozása történik Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Daruzott raktár, 1700 négyzetméteres üzemcsarnok

A megyeszékhelyi gépipari vállalkozás fő profilja az építőanyag-iparhoz kapcsolódó anyagszállító, -osztályozó berendezések gyártása, továbbá az utóbbi években jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a hulladékfeldolgozás területén. A vállalkozásnál, mint Nagy Zoltán ügyvezető elmondta, folyamatban van a termeléshez szükséges profilacél megmunkálás fejlesztése. A gyártási folyamatnak ezt a részét, a profilmegmunkálást jelenleg még az üzem egyik régi csarnokának utolsó hajójában végzik. A beruházás részét képezi egy daruzott raktár, és egy hozzá kapcsolódó 1700 négyzetméteres üzemcsarnok felépítése.

A csövekből, nyitott- és zártszelvényekből álló acélprofilok a gyártmányaik alapvető részét képezik.

A daruzott raktárrész elkészült, mögötte az üzemcsarnok alapozása történik Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– Évente körülbelül 2500 tonna acélt használunk fel, ennek a 60 százaléka acéllemez, és mintegy 30 százaléka, 700-800 tonna a profilacél. Az ezekből álló szerkezeteket, a hozzájuk tartozó dokumentációt három dimenziós acélszerkezet-tervező programmal tervezzük. Az épülő üzemcsarnokba kerülő profilmegmunkáló gépsor képes a vállalati informatikai hálózaton keresztül fogadni a tervezés során elkészülő műszaki dokumentációt, és annak alapján minimális technológiai beavatkozással megmunkálja a gépsorra kerülő profilacél anyagokat – mondta el érdeklődésünkre Nagy Zoltán.

400 millió forintba kerül

Az említett daruzott raktár elkészült, és jelenleg építik mellette a megmunkáló gépsort befogadó üzemcsarnokot. Az oda telepítendő technológia meghatározó része lesz a jelenleg is működő és áttelepítésre kerülő gépsor, továbbá vásárolnak egy nagy termelékenységű és sokoldalúbb lézeres profilmegmunkáló gépet. Ehhez robottal támogatott hegesztő munkahely is tartozik majd.

Az ügyvezető elmondta, az új üzemrész a hozzá tartozó technológiával együtt több mint 400 millió forintba kerül. Terveik szerint idén nyáron állítják működésbe az új létesítményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!