Természetjárókra, bakoncsos turistákra számítanak

2024.04.13. 13:30

Túraútvonalakat alakítanak ki Hagyárosböröndön

Hagyárosbörönd önkormányzata jelenleg a településtől keletre egy 15 kilométeres körtúra útvonalrendszer megvalósításán dolgozik, melynek kiinduló- és végpontja is a kultúrház lesz. A falutól nyugatra is terveznek egy hasonló túraútvonalat a bakancsos turizmus fellendítése érdekében.

Antal Lívia

Az útvonaltervezet elnyerte a résztvevők tetszését

Fotó: Varga Katalin

A keletre eső útvonal tervezése megtörtént. Már volt egy kisebb, a napokban pedig egy nagyobb bejárás, ahol egy 16 fős, lelkes csapat ment végig a tervezett nyomvonalon. A nyári hőséget idéző melegben kicsit meredekebbnek tűntek a dimbes-dombos Zala emelkedői, de a változatos környezet, a szép táj bőven ellensúlyozta ezt, mondta el Varga Katalin, Hagyárosbörönd polgármestere.

Az útvonaltervezet kiállta a próbát, elnyerte a résztvevők tetszését, így folytatódhat a munka. Mindezzel párhuzamosan hamarosan megtörténik egy, a településtől nyugatra fekvő, lehetséges túrakör feltérképezése is.

– Reméljük, hogy az útvonalak kialakításával nemcsak a helyi és környékbeli természetjárókat, hanem az aktív turizmus iránt érdeklődő bakancsos túrázókat is Hagyárosböröndre csábíthatunk majd egy-egy szervezett túrával – húzta alá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!