VI. Pergető Horgászverseny

2023.11.20. 09:30

Zömében csukák akadtak horogra Pusztaszentlászlón

A korábbi évekhez képest némileg elmaradtak a fogási eredmények azon a szombati VI. Pergető Horgászversenyen, amit ezúttal is Pusztaszentlászlón rendezett meg a helyi Haladás Horgász Egyesület. A résztvevők egyöntetű véleménye szerint mindezt főként az időjárási körülmények okozhatták.

Gyuricza Ferenc

A keszthelyi Pál Roland két csukát is mérlegelt ottjártunkkor

Fotó: Gyuricza Ferenc

A verseny kezdetén ugyanis erős széljárás uralta a közép-zalai község melletti tó környékét, majd a verőfényes napsütés miatt csillogóvá vált vízfelület zavarta meg a halakat, míg az utolsó órára ismét felerősödött a levegő mozgása. Ilyen körülmények között a leggyakorlottabb horgászok sem tudták megközelíteni előző évi eredményeiket, így kimagasló eredmények nem is születtek.

– A versenyre előzetesen 55 fő nevezett, a reggeli regisztrációra közülük végül 49-en jelentek meg, köztük két hölgyversenyző is – mondta dr. Jandó Zoltán, a szervező egyesület elnöke. – A horgászat 8 és 13 óra között zajlott. A tó partján előzetesen 56 szektort jelöltünk ki, ezeken 10 percenként váltogatták egymást a versenyzők. Sajnos, az említett időjárási körülmények miatt a verseny egész ideje alatt gyengébben haraptak a halak, így viszonylag kevesebb számú kifogott ragadozóval is jó eredményt lehetett elérni.

A baki Pais László egy hatvan centiméter hosszú csukával
Fotó: Gyuricza Ferenc

A versenyszabályzatról az elnök annyit mondott még el, hogy a kifogott halak centiméteréért egy-egy versenypontot kaptak a résztvevők. Amennyiben a méretkorlátozást meghaladó hosszúságú halat sikerült fogni, azért további tíz pont járt, illetve minden egyes halfaj első kifogott egyedét további száz ponttal jutalmazták. Így azok jártak igazán jól, akiknek többféle ragadozó is a horgára akadt.

– Természetesen a kifogott halak többsége csuka volt, hiszen abból van a legtöbb a tóban, de néhány fogassüllővel, illetve eddig egyetlen sügérrel is találkoztunk már – tette még hozzá dr. Jandó Zoltán. – Utóbbi egy közepes példány volt, de a horgásznak mindig öröm, ha sikerül ilyet fognia.

A verseny végén 33 horgász adott le fogást tartalmazó mérlegelő lapot. Ezek alapján 48 darab csuka, hat darab fogassüllő és az említett egy sügér akadt horogra. A legtöbb pontot három darab csukával és egy fogassüllővel Horváth Attila gyűjtötte össze, így ő nyerte a verseny fődíját, egy olaszországi horgásztúrát. A második helyen Vincze Zoltán végzett két csukával és egy fogassüllővel, a harmadik pedig Gángó András lett egy-egy csukával és fogassüllővel. A legnagyobb halat, egy 67 centiméter hosszú csukát Szekeres Szabolcs tudhatta magáénak. GYF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!