Miénk itt a tér

2023.11.08. 15:30

Napok óta esik az eső…

Semmi baj nincs az esővel, ha egy fűtött szobában hallgatod, ahogy az ablakon kopognak a cseppek, de ha napokig pocsolyákon kell átgázolnod egy szél által kifordított esernyővel, akkor már ez nem olyan megnyugtató. Emlékszünk, mikor 2014 nyarán szélvihar és felhőszakadás söpört végig a megyén? Ha lehet, akkor inkább csak maradjon a csendes eső és kopogjanak halkan a cseppek az üvegablakon.

Nagy Betti

Katona Tibor fotója 2014. július 31-én

„Elakadt autók, elárasztott utak. Ez jellemezte szerdán késő délutántól a Zala megyei állapotokat. Több helyen balesetveszély miatt kellett beavatkozni. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a viharral összefüggésben nyolc esetben segítettek a tűzoltók a károk felszámolásában. Este hét előtt nem sokkal a zalaegerszegi Platán soron áruház pincéjébe ömlött be az eső, amit a tűzoltók átemelő szivattyúval távolítottak el.”(Zalai Hírlap, 2014. augusztus 1.) A Magyar Közút éjszaka kilenc munkatársa négy géppel dolgozott folyamatosan, a nappali műszakban már 13 gépl és 53 dolgozó munkálkodott.

A felhőszakadás miatt elmaradt a ZTE FC U21-es csapata és a Dinamo Zagreb második számú együttese között meghirdetett találkozó is. „A ZTE FC U21-es csapata és a Dinamo Zagreb II. együttese hiába készült, mire pályára léptek volna, leszakadt az ég. Hiába vártak tíz, húsz percet, majd félórát, az ítéletidőben nem lehetett játszani.”

Katona Tibor fotóival idézzük fel a 2014-es felhőszakadást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!