Zaol podcast

2023.10.13. 15:47

Szakácsból lett cukrász egy fővárosi fine dining étteremben - vendégünk Cseresnyés Krisztina

A nagykanizsai Cseresnyés Krisztina szakácsként végzett a Thúry-technikumban. Ma pedig Budapest fine dining szegmensének meghatározó éttermében dolgozik cukrászként a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Benedek Bálint

Fotó: Benedek Bálint

A megbízhatóság, a lezser elegancia és a klasszikus éttermi élmények otthona. Lizsicsár Miklós étteremvezető és csapata gondoskodik, szórakoztat és elkényeztet, a konyhai csapat az otthonos érzéseket meglepő ízfordulatokkal fűszerezi.

Fotó: Pixeltaster – Pintér Árpád

A desszertek megalkotásában Kollár Endre séf partnereként a kanizsai hölgy kreativitása szárnyalhat. A kezdetekről, a pályája alakulásáról, a családi indíttatásáról és kivételes kihívásokról beszélgettünk.

Fotó: Pixeltaster – Pintér Árpád

Dolgozott Sárközy Ákos, Michelin-csillagos séf csapatában, saját, kreatív desszertjei megalkotásában gyakran visszanyúlik zalai gyökereihez. Büszkén vállalja, hogy kedvenc étele a finom dödölle, az édességek közül pedig legutóbb az aludttejes prószát álmodta újra. Szerinte kitartása és szorgalma vezeti az úton.

Fotó: Pixeltaster – Pintér Árpád

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!