Zaol podcast

2023.09.02. 19:30

Kutatófizikusnak készül a nemzetközi csillagászati diákolimpia résztvevője – Horváth Zsóka dicsérettel tért haza Lengyelországból

Dicsérettel tért haza a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium végzős tanulója, Horváth Zsóka a 16. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról (IOAA), amit augusztus 10-20. között rendeztek a lengyelországi Katowice városában.

Mozsár Eszter

Horváth Zsóka ott szeretne lenni a brazil világversenyen is. Fotó: Pezzetta Umberto

A fiatal zalaegerszegi lány az 52 országot felvonultató versenyen adatfeldolgozási munkájáért kapta az elismerést, az országos versenyen ugyancsak remekelt, akkor ő volt a legjobb adatfeldolgozó. A VEGA Csillagászati Egyesület tagját általános iskola óta érdekli a természettudomány, határozott elképzelése van a világról és saját jövőjéről. Kutatófizikus szeretne lenni. A tanulás mellett szeret sci-fi regényeket olvasni, zongorázással töltődik fel és szívesen rajzol portékat. Az érettségire készülve nem felejti el idei célját sem: természetesen újra indul az Athletica Galactica középiskolás versenyen, miközben reméli, hogy eljut az IOAA brazil világversenyére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!