Minden évszakban

2023.08.20. 14:00

Gyorsan elkészíthető egészséges reggeli ötletek a mindennapokra

Az alábbi egyszerű és gyorsan elkészíthető egészséges reggeli ötletek garantáltan segítenek abban, hogy energiával telve kezdjük el a napot.

Zaol.hu

Forrás: pixabay.com

Smoothie a frissességért: Helyezzünk a turmixgépbe néhány szelet friss gyümölcsöt, egy kevés joghurtot vagy növényi tejet, esetleg egy maréknyi zabpelyhet vagy egyéb magvakat. Turmixoljuk össze, és már kész is a frissítő smoothie, melyet akár útközben is könnyedén elfogyaszthatunk.

Forrás: pixabay.com

A chia-puding pillanatok alatt kész, és rengeteg vitamin van benne. A chia magok sok fehérjét és esszenciális zsírsavakat (is) tartalmaznak, amik jótékonyan hatnak a szív – és érrendszerünkre. A legjobb természetes rostforrások közé soroljuk őket, erősítik az immunrendszert, ezért érdemes néha az apró kis magokkal kezdeni a reggelt.

Hozzávalók: 2 dl kókusztej, 1,5 ek. chia mag, 2 ek. méz, fél tk. vanília kivonat, ízlés szerint gyümölcsök, fűszerek

Az elkészítése nagyon egyszerű: mindent összekeverünk egy tálban és betesszük a hűtőbe „pihenni”. Ha este elkészítjük, reggel 3 perc „munkánk” lesz vele: míg kivesszük a hűtőből és feldíszítjük az általunk szeretett magokkal és gyümölcsökkel.

A chia mag rendkívül kedvező hatással van a szervezetünkre, azonban csak mértékkel fogyasszuk: napi 15 grammnál több hasgörcsöt és egyéb kellemetlen tüneteket okozhat.

A gyümölcsös zabkása egy szuper könnyű, gyorsan elkészíthető, változatos reggeli. Csak zabpelyhet kell vásárolni hozzá és kiegészíteni ízletes gyümölcsökkel.

Forrás: pixabay.com

Egy csésze zabpelyhet 2 csésze vízzel alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett kb. 5 perc alatt puhára főzünk. (Ha nagyon krémes zabkását szeretnénk, akkor víz helyett növényi tejjel is elkészíthetjük.) Bármilyen gyümölccsel, fűszerrel variálható, például, almával, fahéjjal, áfonyával, málnával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!