Húsz csapat nevezett

2023.06.12. 13:30

Béla is bekapta a horgot a 72 órás versenyen

Eddigi leghosszabb időtartamú halfogó versenyét rendezte meg az elmúlt hét végén a kustánszegi tavon a Göcsej Horgász Egyesület. A horgászoknak csütörtök déltől összesen 72 óra állt rendelkezésükre, hogy kipróbálják szerencséjüket, illetve bizonyítsák tudásukat.

Gyuricza Ferenc

Zsemberi Dániel (balról) és Zsemberi József az első 24 óra legnagyobb, 10,27 kilogramm tömegű pontyával

Fotó: Gyuricza Ferenc

A versenyre húsz csapat nevezett, többségében helyi és környékbeli horgászok. A szervező egyesület elnöke, Kelemen Csaba elmondta: egy-egy csapatban legfeljebb két fő horgászhatott, melléjük egy kísérő vagy segítő társulhatott még. Az eredménynél csak a négy kilogrammot meghaladó pontyokat és amurokat vették figyelembe.  

– Ez alaposan próbára is tette horgászainkat, hiszen a víz hőmérséklete a verseny alatt 22-23 Celsius fok körül alakult, ami a legoptimálisabb a ponty táplálékfelvételéhez – magyarázta Kelemen Csaba. – A ponty ilyenkor nagyon gyorsan emészt, ezért rengeteg táplálékot vesz fel, aminek okán a kisebb, 2-3 kilogramm közötti halak, amiből nagyon sok van a tóban, azonnal rámentek a csalira. Darabszámra tehát sok halat fogtak a versenyzőink, de bőven volt közülük négy kilogramm alatti, amiket nem vehettünk figyelembe az eredmény megállapításánál.  

Az első 24 óra után még a zalaegerszegi Zsemberi József és a Nagypáliban élő Zsemberi Dániel, azaz apa és fia alkotta csapat vezetett, köszönhetően egy 10,27 kilogramm tömegű pontynak, ami sokáig a verseny legnagyobb halának számított, ám Antal Rolandnak később sikerült a tó ikonikus pontyát, Bélát megakasztania, amely a mérlegelésnél 20,94 kilogrammot nyomott. Ezzel a becsvölgyei horgász nemcsak a különdíjat nyerte el, de miután társával, a pórszombati Putz Gyulával együtt mintegy 95 kilogrammot mérlegelt, első helyen végeztek. Sikerük annak is köszönhető, hogy nagyon jól szelektáltak, azaz szinte csak értékelhető méretű halat emeltek ki a tóból. A második helyen 53 kilogrammal a Zsemberi-csapat végzett, míg a harmadik 36 kilogrammal Bakó Oszkár és Gergály Dávid párosa lett, előbbi horgász Budapestről tért haza szülőföldjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!