Harminckörös futás a születésnap jegyében

2023.05.03. 09:30

Az évfordulós programok zárómozzanata volt az egész iskolát megmozgató verseny a hévízi Bibóban

Az alapításának 30. évfordulóját ünneplő hévízi Bibó-gimnáziumban 30 körös váltófutást szerveztek, amelyen együtt sportoltak a diákok és a tanárok.

Péter B. Árpád

A diákokra ezen a napon nemcsak futás várt, hanem ügyességi feladatokban is próbára tehették magukat

Fotó: Péter B. Árpád

Osztályonként legalább 10 ifjú vett részt a kihívásban, akik pedig nem húztak sportcipőt, segítőként működtek közre.

A végzős 12/b lett az első, ők teljesítették a leggyorsabban a távot, tájékoztatta lapunkat Nagy Boldizsár intézményvezető, aki felidézte, a jubileumi tanévet sokszínű programsorral ünnepelték, minden tantárgycsoportot bevonva, sőt: a tavaszi gálával az öregdiákokat is megszólították, sokan visszatértek közülük a gimnázium falai közé.

– A jubileumi tanévre nemcsak programokkal, hanem olyan tárgyakkal is készültünk, amelyek maradandó, kézzel fogható emlékek lesznek – tette hozzá Nagy Boldizsár. – Évfordulós bibós pulóver, szilikonkarkötő és egy olyan naptár is szolgálja mindezt, amelyen minden hónapot az elmúlt 30 év fontosabb eseményein készült fotók illusztrálnak, emlékeztetve bennünket közös értékeinkre, múltunkra.

A szülői munkaközösségi bálja nagy sikert aratott

A közelmúltban a szülői munkaközösségi bált rendezett a Bibó-gimnázium sportcsarnokában. Ez nagy élmény volt mindenki számára – fogalmazott az intézményvezető –, hiszen az előző években a Covid miatt e hagyományos est elmaradt. A bálon nagy sikert aratott a szülői és tanári tánc, amit vastapssal fogadtak a vendégek – így vélhetően ez elmaradhatatlan eleme lesz a következő esztendők iskolai mulatságainak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!