Hévíz futásra (is) csábít

2023.04.13. 17:15

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Hévízi Futófesztivált

Két év – pandémia miatti – kihagyás után ismét megrendezik az immáron ötödik Hévízi Futófesztivált. A szervezők május 14-én minden korosztálynak kínálnak teljesíthető távokat, futamokat.

Péter B. Árpád

Ők most nem futottak. A beharangozó sajtótájékoztatón (b-j) Peresztegi Zsolt technikai vezető, Gyalókai Gergely informatikai vezető, Süténé Tüttő Beáta, Bognár Balázs, Papp Gábor és Gelencsér János

Fotó: Péter B. Árpád

Bognár Balázs, a Hévízi Futó és Fitnesz Egyesület (HFFE) elnöke a  beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: az óvodás és iskolás futamok mellett 7, 14 és 21 kilométeres kihívást kínálnak a nevezőknek, akik egyénileg és váltóban is indulhatnak, 3-tól 99 éves korig.

A Hévízi Futófesztivál az idei budapesti atlétikai világbajnokság beharangozó versenye. Ezzel kapcsolatban Gelencsér János, a HFFE alelnöke elárulta, a nemzetközi viadal szervezői is eljönnek a fürdővárosba, s promóciós anyagokkal, attrakciókkal készülnek. A fürdővárosi indulók kuponkódot kapnak, amellyel a vb napijegyeit és bérleteit 50 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Süténé Tüttő Beáta sajtótitkár elárulta, idén lesz eb-, séta- és napfelkeltemaraton, gondolva a kutyásokra, az idősebbekre, illetve a jógázás és a meridiántorna híveire. Arról is szólt: a program jótékonysági célokat is szolgál, a felajánlásokból egy hat gyermeket – a felesége tragikus halála miatt – egyedül nevelő édesapát, egy baleset miatt jelenleg munkaképtelen nőt, illetve két állatvédő szervezetet támogatnak.

A fürdővárosi eseményt az önkormányzat is támogatja. Ezzel kapcsolatban Papp Gábor polgármester leszögezte, az élet különböző területein működő közösségek fontosak a város számára, ezért a helyhatóság, erejéhez mérten, mindig mellettük áll. Mint hangsúlyozta, a futófesztivál a közösségépítést, a mozgást, az egészéget, a közös élményt és a családot egyaránt szimbolizálja, s az eseményre mintegy ezer nevezést várnak, persze a családok, gyerekek mellett.

Kiemelte: „mindez turisztikai vonzerőt is jelent, azon túl, hogy összetartja a város közösségét, hiszen nemcsak hévíziek indulnak, hanem az eddigi tapasztalatok alapján jönnek akár más országokból is résztvevők, illetve érdeklődők”. Papp Gábor azt mondta, az önkormányzat – akárcsak cégeinek számos munkatársa – szívesen áll e rendezvény mögé, amely az ifjakat is megmozgatja, hiszen a város fiataljai például rendezőként, segítőként is közreműködnek.

Nevezni előzetesen a hevizrunning.com oldalon, illetve a helyszínen, a nagyparkolóban lévő irodában május 13-án, szombaton 15 és 18 óra között, a verseny napján pedig 15 óráig lehet. A 7, 14 és 21 kilométeres futamok 16 órakor startolnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!