Nemzetközi és hazai tapasztalatok, ötletek

2023.03.04. 18:30

Online tartottak konferenciát az egészségturizmusról Zalaegerszegen

Mintegy másfél száz résztvevővel online térben tartották meg március 3-án, pénteken a VI. Zalaegerszegi Nemzetközi Egészségturizmus Konferenciát, amit a a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségbiztosítási Intézet, valamint a Zalaegerszegi Képzési Központ szervezett.

Mozsár Eszter

A sportturizmusban is vannak még lehetősége

Forrás: Pexels

A rendezvény célja az volt, hogy megismertessék a területen érintett szakemberekkel az oktatók és a kutatók tudományos eredményeit, jelezte lapunknak az intézmény. A konferencia egyben lehetőséget nyújtott tapasztalat- és eszmecserére, a kutatói munkával kapcsolatos új ötletek merítésére és kapcsolatteremtésre. Emellett beszéltek a pandémia után kialakult helyzetről és a jövőbeni lehetőségekről.

A találkozón elhangzott: a turizmus korunk meghatározó jelensége, ami nemcsak gazdasági ágazat, hanem az emberi élet szerves részét képező társadalmi-gazdasági jelenség. Az egészségturizmus nemzetgazdasági jelentőségét ma már senki nem vitatja, melyet bizonyít az elmúlt években végrehajtott fejlesztések sorozata. A konferencia betekintést nyújtott az egészségturizmusban dolgozók életébe, munkájába, a gyógyfürdők, gyógykezelések lehetőségeibe. Az érdeklődők megismerhették a legújabb tudományos eredményeket az egészségbiztosítás, a szolgáltatások, az egészség- és sportturizmus, valamint a rekreáció területén.

Az egészségturizmus nemzetgazdasági jelentőségét ma már senki nem vitatja
Forrás: Pexels

A konferenciát Prof. dr. Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar kapcsolati dékán-helyettese nyitotta meg, aki egyebek mellett arról szólt, hogy folyamatosan bővül a hazai egészségturisztikai kínálat, ám észre kell venni, hogy mindez jóval szélesebb piacot ölel fel a fürdőkön, a fogorvosi és plasztikai sebészeten túl.

Dr. Mészáros Zsolt, Kenya Magyarországi Nagykövete a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és a kenyai egyetemek közt kialakult kapcsolatot említette. A konferencián hét kenyai oktató, kutató mutatta be kutatási eredményeit. A résztvevőket ugyancsak üdvözölte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, aki a vármegyeszékhelyen folyó egészségturisztikai fejlesztéseket ismertette, valamint Vigh László országgyűlési képviselő és Dr. med. habil Gasztonyi Beáta, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója. A plenáris ülésen szó esett többek között a kelet-erdélyi gyógyhelyekről és a gyulai gyógyturizmusról, valamint a turizmus aktuális kihívásairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!