Hagyományőrzés

2023.03.08. 18:30

Kézművességgel ismerkedhettek a gyerekek a Göcsej Tudásközpontban (galéria)

Apró kezek formáztak agyaglabdákat, festettek virágmintákat lapokra és formálódtak a nemezkarkötők.

Arany Gábor

Hangya Ágnes irányítása mellett születtek agyagból a képek

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Szerdán délelőtt a Göcsej Tudásközpont – Helyi Termék Piac emeleti kiállítóterme gyerekzsivajtól volt hangos, hagyományos kézműves mesterségekkel ismerkedhettek a lurkók. Mint a programot szervező Göcseji Kézműves Egyesület vezetője, Nikitscher Bernadette érdeklődésünkre elmondta, a Csoóri Sándor Alap pályázati támogatása tette lehetővé, hogy fogadják a gyerekeket márciusban három alkalommal, és a szerdai volt az első. A délelőttönkénti kétszer egyórás foglalkozásokon hatvan óvodás, illetve általános iskolás vehet részt, mégpedig ingyenesen.

Ottjártunkkor a Radnóti utcai óvoda Hétszínvirág csoportja látott munkához. Biró Veronika intézményvezető-helyettes elmondta, megnyitása, tavaly márciusa óta többször vendégeskedtek a Tudásközpontban. Kézműves foglalkozásokon vettek részt, és műsor is adtak már rendezvény alkalmával. Mint mondta, az agyagozás a legkedveltebb a gyerekek között, de szívesen merülnek el a festésben, és a karkötők készítése is leköti őket. 

Ez alkalommal Góczán Judit a nemezelést mutatta meg a gyerekeknek, akik apró karkötővel gazdagodhattak. Takács Zoltánné irányítása mellett tulipánmintás festett képek születtek. Hangya Ágnes segítségével pedig tavaszi motívumos kerámiaképek kerültek ki az gyerekkezek alól. 

Az ovisokat a Béke ligeti iskola 5-6- osztályos diákjai váltották.

 A Tudásközpontban március 17-én és 23-án fogadják a gyerek újabb csoportjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!