Kézműves-foglalkozás

2023.03.29. 13:00

A húsvéti ünnep helyi népszokásait elevenítik fel Murarátkán

A március 31-én tartandó húsvéti kézműves foglalkozáson kívánja felhasználni Murarátka önkormányzata azokat az eszközöket és alapanyagokat, amiket a Nemzeti Művelődési Intézet által meghirdetett pályázaton nyertek.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Szakony Attila

Erről Gyergyák Zoltán polgármester számolt be portálunknak. Mint mondotta, a Nemzeti Művelődési Intézet a húsvéti ünnep helyi népszokásainak erősítése és felelevenítése érdekében tett közzé pályázati felhívást a magyarországi településeken működő szakköri közösségek részére. A program révén olyan alapanyag- és eszközcsomagot lehetett elnyerni, amely segítségével ötfős közösség tud tojásfestő és húsvéti díszítőművészeti foglalkozást tartani.

– Információink szerint közel hetven település élt a jelentkezés lehetőségével, ebből mindössze 15 közösség nyert – magyarázta Gyergyák Zoltán. – Zalából rajtunk kívül Türje és Nagykanizsa szerepelt még sikeresen. Pályázni helyi húsvéti népszokásokkal, vagy az adott településre jellemző tojásfestési technikával, esetleg helyi locsolóversekkel lehetett. Murarátka pályázati csomagját Dujic Beatrix és Soós Ferenc közreműködésével Szabó Katalin állította össze. A kedvezményezettek családi napokon, húsvéti előkészületek során vagy gyermek kézműves-foglalkozások keretében használhatják fel az elnyert csomagokat, de akár egy tojásfestés táji sajátosságait bemutató egyszeri szakköri foglalkozást is tarthatnak segítségükkel. Mi egy kézműves-foglalkozást szervezünk, amit március 31-én 16 órától tartunk a művelődési házban. Miután bízunk abban, hogy őt főt meghaladó érdeklődés mutatkozik a program iránt, ezért az önkormányzat az elnyert csomagot kiegészítette további alapanyagokkal, így minden jelentkezőt fogadni tudunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!