Hivatali dolgozókat szűrtek

2023.02.21. 16:00

Szűrés és tanácsadás - a megyei kórház és a városi önkormányzat közös egészségügyi programja

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház és Zalaegerszeg nemrég kötött együttműködési megállapodása szellemében folytatódott kedden az egészségügyi szűrő és tanácsadó program a Járási Egészségfejlesztési Irodában, ahol ezúttal a zalaegerszegi polgármesteri hivatal 35 dolgozója vett részt a szűréseken és az eredmények alapján kapott tanácsokat az iroda munkatársaitól.

Arany Horváth Zsuzsanna

Csontsűrűség vizsgálat. Szegleti Anikó, a polgármesteri hivatal munkatársa Palkó Melindával, a járási egészségfejlesztési iroda mentálhigiénés szakmacsoport vezetőjével

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kórház fennállásának 175. évfordulójához számos közös program kapcsolódik a jubileumi évben, mondta a szűrőnapon dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a megyei kórház főigazgatója, melynek részeként hamarosan a városlakók számára is szerveznek szűrőnapokat, ezekről a közeljövőben tájékoztatást adnak. A szűrés és tanácsadás alkalmával a csontsűrűség- és testösszetétel-vizsgálat mellett az ülőmunkával járó problémák is fókuszba kerültek, így a szemvizsgálat- és a gyógytorna-tanácsadás egészítette ki a kínálatot.

A megyei kórház felajánlásával működő szűrőnapon Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott a gyógyító intézménynek, hogy a 175. jubileumi év alatt lehetőség nyílik a zalaegerszegiek egészségi állapotának felmérésére, arra, hogy az esetleges problémák időben kiderüljenek, kezelhetők legyenek. A városvezető hangsúlyozta, szeretnének jó példával szolgálni ahhoz, hogy az egészségünk megőrzéséhez mi magunk kell, hogy megtegyük a preventív lépéseket. A keddi szűrőnapon a már említett tanácsadásokon túl például dietetikus is rendelkezésre állt az egészséges táplálkozás elveinek kialakításához, betartásához. "175 percet érdemes rászánnunk a megelőzésre", hangsúlyozta Balaicz Zoltán, utalva a program jubileumi évet is jelölő elnevezésére. Örömét fejezte ki afelett, hogy a vizsgálatok tanúsága szerint a polgármesteri hivatal munkatársai jó karban vannak, végül pedig arról szólt, hogy a készülő Zalaegerszeg monográfiában a kórház története önálló fejezettel szerepel majd, a levéltár történészei már dolgoznak a kutatáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!