Együtt búcsúztatják a téli időszakot

2023.02.07. 18:00

Farsangi Túra a Tekergőkkel – Kerka-menti településeket látogatnak meg

Alig pihentük ki a karácsonyi ünnepkör fáradalmait, kezdtük el az új évet, ismét élvezetes túrára hív a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület.

Mozsár Eszter

Tavaly Zalacsány mellett temették a telet a túrázók.

Forrás: Zalai Tekergők Egyesület

A február 18-ára, szombatra meghirdetett gyalogos túra – ahogy megszokhattuk - a természet és az épített környezet szépségeit emeli ki, tájékoztatta lapunkat Szabó Balázs, az egyesület elnöke, bronz fokozatú gyalogos, kerékpáros túravezető. Tavaly Nagykapornakról indultak Zalacsányba február közepén, most Lentiszombathely és Csömödér között lesz a túraútvonal. Az egyesület közösségi oldalán már megtalálhatóak a részletek a programmal kapcsolatosan.

- Ennek a hagyományosan vidám időszaknak az utolsó szombatján jókedvűen sétálunk majd a Kerka-völgyében. Számunkra ez lesz a farsang csúcspontja, szokásunk szerint csapatunk együtt búcsúztatja a téli időszakot. Utunk nagy része kijelölt turistaúton halad, amely során megtekintjük Szécsiszigeten a templomot, gyönyörködünk a Kerka-völgy panorámájában a szécsiszigeti kilátóból. Meglátogatjuk a mároki kápolnát és útba ejtjük a magyar Maginot-vonal egy szakaszát. A patakok partjain, az erdő mélyén minden adott lesz egy kellemes túrához – olvasható a felhívásban.

A program vonalas túra, Lentiszombathely vasúti megállóhelyről indul és Csömödér vasútállomáson ér véget. A 17 kilométeres, közepesen nehéz túra körülbelül 6-8 óra gyaloglással és 220 méter szintemelkedéssel jár. Célszerű az időjárásnak megfelelő ruházatot és cipőt (bakancsot), kamáslit viselni, valamint mindenki gondoskodjon a megfelelő folyadékpótlásról, illetve szendvicsről. Az esetleges sár miatt javasolt a túrabot és a cserecipő. A szervezők a túrát időjárástól függetlenül megtartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!