Szeretetfa

2022.11.28. 17:30

Mézeskaláccsal segíthetünk a hátrányos helyzetű embereken Nagykanizsán (galéria, videó)

Az idén nyolcadik, de a HSMK földszinti előcsarnokában első ízben állította fel hétfőn a Szeretetfát a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ "Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa.

Benedek Bálint

Balról: dr. Schauta Marcell önkormányzati képviselő, Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője, Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója és Balogh László polgármester.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az intézményben álló fát mézeskalácsok díszítik, viszont a segíteni és adakozni vágyó emberek december 23-ig az adományozás jegyében egy mézeskalácsot az ott elhelyezett ládából kivehetnek és lehetőségeikhez mérten, az erre szánt felajánlást az ott elhelyezett üvegbe bedobhatják. Majd azután hazavihetik, hogy saját otthonukat díszítse és emlékeztesse őket a karácsony valódi értékeire.

Utóbbiról beszélt Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője, aki szerint a kereszténység legnagyobb ünnepe, a karácsony családi vonatkozása felerősödött, a szeretet, az összetartozás, az ajándékozás ünnepe lett.

- Az ünneplés alkalmat ad arra, hogy egy kicsit felülemelkedjünk a hétköznapok világán, elmélyedjünk, s odafigyeljünk egymásra - fogalmazott Balogh László polgármester. - Szeretnénk, ha a város közössége számára fontos lenne a HSMK-ban álló Szeretetfa és megnéznék közelebbről is, némi támogatásért cserébe pedig gyönyörű díszt tehetnek a karácsonyfájukra.

A mézeskalácsokért felajánlott a adományból származó bevétel az alapítványt hivatott gazdagítani, melyből a jövőben a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat támogatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!