Műsorral, vacsorával

2022.11.21. 13:34

Megfontolt, példamutató élettapasztalat - Időseket köszönöttek két településen is

Ahogy közeledünk az év vége felé, úgy sűrűsödnek a közösségi ünnepek megyénk községeiben. Az elmúlt napokban a közép-zalai térség két kisebb településén, Baktüttősön és Pusztaedericsen is a szépkorúakat köszöntötték.

Gyuricza Ferenc

Pusztaedericsen Oravec Szilvia, azaz Sissi volt az egyik fellépő

Forrás: Önkormányzat

Baktüttősön mintegy kilencven főt tesz ki a nyugdíjasok létszáma, ebből hatvanan el is fogadták az önkormányzat meghívóját. A szombati rendezvényen Béres László polgármester mondott beszédet, amely során nemcsak a település érdekében végzett áldozatos és odaadó munkát köszönte meg a jelenlévőknek, hanem azt is, hogy Baktüttőst választották otthonuknak, hiszen ezzel biztosították a falu hosszútávú jövőjét, fennmaradását.  

- Önök már megvívták életük nagy csatáit, lelkük lecsendesült, élettapasztalatuk bölcsességgé vált – folytatta a polgármester. – Kívánom, hogy az év minden napján érezzék a család és a társadalom megbecsülését, érezzék, hogy szükség van önökre, hogy vannak dolgok, amit csak önök tudnak, és mi mindannyian számíthatunk a megfontolt, példamutató élettapasztalatukra.  

Az évek során kialakult helyi hagyományoknak megfelelően Béres László és Pappné Varga Angéla aljegyző külön köszöntötték a község legidősebb hölgylakóját, a 92. életévében járó Sipos Ilonát. A falu legidősebbje, a 93 esztendős Varga József egészségi állapota miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, őt otthonában keresik fel. Ezt követően a mulattató énekes, Csocsesz adott műsort, majd vacsorát szolgáltak fel a meghívottaknak.

Baktüttős legidősebb hölgy lakója, Sipos Ilona Béres László polgármesterrel és Pappné Varga Angéla aljegyzővel 
Fotós: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Pusztaedericsen ugyancsak a közelmúltban tartották a helyi szépkorúak ünnepét, itt a Sláger TV-ből ismert Oravec Szilvia, azaz Sissi, illetve az arany- és platinalemezes operetténekes, Pohly Boglárka volt a két fellépő. A megvendégléssel egybekötött hangulatos rendezvényen Varga Béla polgármester a köszöntőjét követően a jelenlévő legidősebb női és férfi lakosnak, Varga Józsefnének, Piri néninek és Németh Ferencnek az önkormányzat ajándékát is átadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!