Kopogtat a Karácsony

2022.11.29. 12:00

Kézműves versenyre lehet jelentkezni a Göcseji Tudásközpontban

December 9-én újra hagyományőrző napot tartanak a Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon. A “Szőröstül – bőröstül” hagyományőrző nap keretében ajtó- és falidísz-készítő versenyre hívják a kézművesség iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket.

Mozsár Eszter

Forrás: Illusztráció / Pexels

Ezen a napon a bőr- és a gyapjúfeldolgozás mikéntjét ismerhetik meg az érdeklődők a mesterségbemutatók és előadások során, miközben 14 és 16 óra között 2-4 fős csapatokat hívnak versenyre. A csapatok tetszés szerinti összetételben lehetnek felnőttek és gyerekek, családok és barátok egyaránt.

Feladatuk, hogy a helyszínen biztosított karton alapra, a szeretet és az újrahasznosítás jegyében maradék bőrből, textilből, zsinórból, gombokból, csipkéből 2 db karácsonyi ajtó- vagy falidíszt készíteni. Lehet saját maradék anyagokat is hozni. A zsűrizés fontos szempontja az újrahasznosítás, ezért arra kérnek mindenkit a szervezők, hogy külön vásárolt alapanyagot ne hozzanak, viszont ollót, varró eszközöket célszerű magukkal hozni a jelentkezőknek.

Az eredményhirdetés a szakmai zsűri értékelését és a közönségszavazást követően, várhatóan 17 órakor lesz. A szakmai zsűri által kiválasztott első 3 helyezett és a közönségdíjas csapat egy-egy ajándékcsomagot kap.

A versenyre a weboldalukon kitöltött űrlap kitöltésével lehet regisztrálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!