Idén hat állomásra látogat el a HUMDA Moto Safety-je 

2022.04.09. 11:00

Néhány fontos teendő a tél utáni első, motoros út előtt 

A tavasz a motorkerékpáros szezon kezdete, és bár még vissza-visszatérhet a hidegebb idő, a motorozás szerelmeseit ez már nem tarthatja vissza. 

ZH

A ZalaZone tesztpályán augusztus 6-án lesz ingyenes vezetéstechnikai tréning

Forrás: Fotó: HUMDA/AM

Mivel a motorkerékpár több hónapot állt garázsban, tárolóban, ezért érdemes az indulás előtt pár dolgot ellenőrizni rajta. Az állás során valószínű, hogy a gumiabroncsok levegőnyomása csökkent, érdemes ellenőrizni és beállítani azok nyomását. A kerekek ellenőrzésekor a fékekek sem maradhatnak ki, és indulás után érdemes a fékeket “megvasalni”, hogy a tárcsáról a felületi korrózió lejöjjön. 

 

A motor üzembe helyezésénél az akkumulátorra is figyelmet kell fordítani. Ha ritkán, vagy nem volt töltve a tél folyamán, akkor célszerű az első indítás előtt ezt megtenni. Kerüljük a gyors töltést, tanácsos kis töltőáramú készülékkel  csepptöltést végezni. Nem szabad megfeledkezni továbbá a lánc, illetve a szíj feszességének ellenőrzéséről sem, ápolásáról, valamint a folyadékszintek, világítóberendezések ellenőrzéséről sem.

 


Idén hat állomásra látogat el a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata, a Moto Safety. A ZalaZONE járműipari tesztpályán augusztus 6-án lesznek ingyenes vezetéstechnikai tréningek. Négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egyórás elméleti előadáson vehetnek részt a regisztrálók. Az eseményeken instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják. A pécsi, a szegedi, a máriapócsi és a zalaegerszegi helyszínek mindegyikén 200 motoros vehet részt, a Hungaroring és a DrivingCamp pályák  250-250 jelentkezőt fogadnak. Utóbbi két helyre azok előregisztrálhatnak, akik két éven belül szereztek A, A2 vagy  A1 kategóriás vezetői engedélyt.  A jelentkezés lehetősége pár héttel az egyes programok előtt nyílik meg a humda.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!