Szerencsésen megmenekült

2022.04.08. 09:53

Macska téphette meg a nimfapapagáj farktollait, de már biztonságban várja gazdáját a kanizsai állatmenhelyen

Szerencsésen megmenekült egy nimfapapagáj Nagykanizsán. Az állat jelenleg az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület telephelyén erősödik és várja a gazdáját.

Benedek Bálint

– Csütörtökön délután érkezett a jelzés, hogy a Dózsa utca egyik autószerelő műhelyének közelében találtak egy nimfapapagájt – mesélte Skanecz Tamás a menhely telepvezetője. – Nem gyakori vendég az állatmenhelyen, de természetesen azonnal befogadtuk. Ritkán, de előfordulnak kutyán és macskán kívül egyéb állatok is. Ebben az esetben a madár valószínűleg kalitkatakarítás közben szökhetett meg. A nyitott ablakon keresztül kijutnak a természetbe, a számukra vad világba, az utcára. Sok esetben elpusztulnak, hiszen nem találnak élelmet, nincsenek hozzászokva a hidegebb időjáráshoz. Illetve a ragadozók is veszélyt jelenthetnek rájuk.

Forrás: ZH

Skanecz Tamás hozzátette: ebben az esetben is történhetett támadás, egy macska elkaphatta, hiszen hiányoznak a farktollai. Ám ennek a példánynak szerencséje volt, hogy az emberek nyitott szemmel jártak és rátaláltak, hiszen ezzel megmentették az életét. Pár nap múlva biztosan elpusztult volna.

 

– Kimerülten, éhesen és szomjasan érkezett, viszont a gondos ellátásnak köszönhetően most jól van – folytatta. – Egyelőre várjuk a gazdája jelentkezését, hiszen bizonyára hiányzik a kalitkából. Ha mégsem jelentkeznének érte, akkor már megtaláltuk azt a helyet, ahol biztonságban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!