Eredményhirdetés

2022.03.21. 14:00

Több mint 800 illatos csodával neveztek - Kiosztották a Pannónia Párlatverseny díjait

Szombaton tartották az István Parkhotelben a IV. Pannónia Párlatverseny gálavacsorával egybekötött eredményhirdetését.

Horváth-Balogh Attila

A legjobb párlatot Kovács Károly (balról) készítette, akinek Gazdag Attila gratulált

Forrás: Gergely Szilárd

A párlatversenyt a Gazdag Attila vezette Pannónia Pálinkakultúra Egyesület szervezte, a megmérettetésre 825 tételt neveztek hazánk számos pontjáról és a határokon túlról is. Az eredményhirdetésen megjelenteket a házigazda, Gazdag Attila köszöntötte, aki bejelentette: hamarosan megrendezik az Alpokalja Körtepálinka- és Párlatversenyt, ugyanis az egyesületben úgy vélik, a körte nem kapja meg azt a megbecsülést, amit megérdemelne. 
 

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere rámutatott: képletesen szólva a dél-zalai város a sakk, a dödölle és a fánk fővárosa, de hittel vallja, hogy lehet a pálinka fővárosa is, mert olyan erős szakmai csapat munkálkodik a gyümölcsös nedű nimbuszának emelésén, mint a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület. 
 

A szintén meghívott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő azt emelte ki: a régiek sok mindenhez értettek a földművességtől a pajtaépítésen át a pálinkakészítésig – sajnos, ez a sokrétű paraszti tudás elveszni látszik. Kivételt ez alól csak azok a területek jelentenek, amelyeket a kormányzat felkarol, ilyen a pálinkakészítés is. 
 

Az eseményen nívós műsort adott a Nagykanizsai Fúvószenekar, majd kihirdették az eredményt. A versenyen 92 nevező érmes minősítést ért el legalább egy párlattal, a zsűri 32 kategóriagyőztest is kiválasztott. Arany minősítést 147, ezüstöt 181, bronzot 249 tétel érdemelt, 248 pedig oklevelet kapott. 2022 legjobb párlatát a Gyenesei Pálinkárium hozta el, a legjobb magánfőző Mladoniczki István, a legjobb bérfőzető Szász Gábor, a legjobb bérfőző a Brill Pálinkaház lett, míg Nagykanizsa legjobb párlatát Kovács Károly készítette. A közönségdíjat Pintér Gergely sárgabarackpárlata érdemelte ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!