Dekor

2021.12.31. 08:00

Ötletek a szilveszteri dekorációhoz, az év legőrültebb házi bulijához

Tegyük az év utolsó napját ünnepivé, dekoráljuk a lakásunkat jellegzetes szilveszteri kiegészítőkkel. Ez az az ünnep, amikor olyan díszeket is használhatunk, amiket az év többi napján biztos nem tennénk fel.

Budai-Horváth Anett

A bátor, merész színek és fények használatával megalapozhatjuk a vendégek remek hangulatát

Forrás: Shutterstock

Szilveszterkor sokan hívjuk meg barátainkat, szeretteinket az otthonunkba, vagy bérlünk ki egy helyiséget, ahol baráti közegben, idegenektől mentesen búcsúztathatjuk az óévet. A házi bulinak a szervezését nem lehet elég korán kezdeni, hiszen számos kiegészítőt kell beszerezni, meg kell tervezni a szilveszteri menüt, át kell rendezni a lakást, meg kell hívni a vendégeket, mindezek felett ráadásul meg kell felelni a magas elvárásoknak is. 

 

Már azzal is kiváló és vidám hangulatot teremhetünk, ha gazdag és színes dekorációt választunk. A szilveszteri buli klasszikus dekorációs színei egyébként a fekete, az arany és az ezüst, ami egyszerre teszi elegánssá és izgalmassá a teret. Ilyenkor tényleg minden megengedett, hisz ilyenkor mindenki kiengedheti az egész éves gőzt, színes ruhákkal és trombitával a kezében. A díszleteket az asztalon, a helyiségekben gazdagon alkalmazhatjuk, ilyenkor fontos, hogy minden fényben ússzon és csillogjon. A szilveszteri dekoráció elkészítése sokkal inkább a fantázia kérdése, mint bármi más. Kezdésnek készíthetünk felfüggeszthető évszámokat színes, fényes papírból. 

 

Természetesen nem lehet az új esztendőt pohárköszöntő nélkül megünnepelni, így a poharakat sem hagyhatjuk dísz nélkül. Papírból egyszerűen vágjunk ki bajusz formákat, majd ragasszuk őket az ivóedényekre. A poharakba is érdemes ünnepi hangulatú szívószálat, keverőpálcát tenni. 

 

Nagy hangsúlyt fektessünk a fényekre! Egész nyugodtan használjuk ilyenkor is a már karácsonykor felhelyezett égősorokat, de akár a sokak által kedvelt diszkógömböt is feltehetjük, a minél színesebb hatás kedvéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!