Frissen Zalából

2021.11.21. 09:00

A hálóban a pasztellszínek legyenek hangsúlyosak

A hálószoba a pihenés helye, ezért minden esetben személyesnek, a tulajdonosa számára komfortosnak kell lennie ahhoz, hogy betöltse elsődleges funkcióját.

TBZS

Dekoráljuk zöld növényekkel, személyes emléktárgyakkal és képekkel a hálószobát Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szabó Tímea lakberendező szerint a pihentető alvás érdekében nem ajánlott a túlzásba vitt dekorálás, hiszen egy zsúfolt szoba egyáltalán nem teremt kellemes légkört a pihenéshez. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, tartsunk szem előtt néhány alapszabályt a hálószobára vonatkozóan. Akár a lakástextileket, akár a falat vesszük figyelembe, mindig visszafogott színeket alkalmazzunk. Mivel a hálószobába elsődlegesen aludni járunk, nagyon fontos figyelembe venni a színek hatását.

Míg egyes árnyalatok békét, nyugalmat sugároznak, más színek felpörgetnek. A profik szerint a hálószobába a fehér, a babakék, a bézs vagy a barackszín a legjobb választás. A lényeg, hogy bármilyen színnek a halvány vagy pasztell árnyalatát válasszuk. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg a plafon jelentőségéről, ugyanis az ágyban fekve pont a plafont látjuk, ezért ezt is fessük le színesre, vagy használjunk apró mintás tapétát.

Dekoráljuk zöld növényekkel, személyes emléktárgyakkal és képekkel a hálószobát Fotó: Shutterstock

Azonban semmi esetre se essünk túlzásba a dekorációval. Hiszen a hálószoba berendezésénél célunk, hogy egyszerűt, letisztultat és időtállót alkossunk. A túlzásba vitt dekorálással ezt nehéz megvalósítani, ezért a legjobb, ha minimálisra fogjuk a díszítést. Részesítsük előnyben a zöldnövényeket, a személyes emléktárgyakat és képeket a dekorálásnál. A jó minőségű ágynemű meglepően fontos, ügyeljünk erre is, hiszen nemcsak egészségügyi és kényelmi szempontból van jelentősége, de a hálószoba összképét is nagyban befolyásolja. Ne csak a takaró- és párnahuzatból válasszunk minőségi darabokat, hanem az ágytakaróból és a díszpárnákból is.

A minőségi darabok bármilyen elrendezésben jól mutatnak, ezért nem kell reggel sokat bajlódnunk a beágyazással, elég csak feldobni egy-két prémium darabot. Az ablakok szintén fontosak, a hálószobában kiemelt szerepet kapnak, akárcsak a függönyök, hiszen napi kétszer, reggel és este biztosan foglalkoznunk kell velük a sötétítés miatt. Mivel a hálószoba dekorációja minimális, inkább fektessünk hangsúlyt az alapdarabokra, például egy szép függönykarnisra és a sötétítőkre. Használhatunk kettő az egyben dekorációkat is. Például gyertyát, ami egyszerre dekoráció és segíti a relaxációt, vagy akár szerezzünk be mutatós tárolódobozokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!