Frissen Zalából

2021.10.29. 08:00

Snapszerbajnokság, őszi kirándulás is a csesztregi program része volt

Havonta több programot is tervez tagsága, illetve a velük már hosszabb ideje együttműködő társszervezetek számára a csesztregi Korhatártalan Klub. Az őszi időszak rendezvényeit még szeptemberben véglegesítette az elnökség.

Gyuricza Ferenc

A csesztregi Korhatártalan Klub tagjai az októberi kiránduláson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Októberben két programot tartottak, a hagyományos snapszerbajnokságot, amin négy baráti nyugdíjas szervezet – a házigazda Korhatártalan Klub mellett a lovászi Olajbányász, a lenti Civil Nyugdíjas Klub, valamint a kebelei időskorúak szövetsége – vett részt, illetve egy kirándulást is tettek.

A csesztregi Korhatártalan Klub tagjai az októberi kiránduláson
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A négy szervezet tagjai évente többször találkoznak, és versengenek egymással – mondta Király Edit, a Korhatártalan Klub elnöke. – Leosztottuk egymás között a feladatokat, Lovásziban a teke, Lentiben a játékos sportvetélkedő, Kebelén a lengőteke, nálunk pedig a kártya a fő attrakció. Az idei snapszerbajnokságon hazai siker született, a mieink megvédték a bajnoki címűket – mondta.

Az októberi kirándulást Molnár Ferenc kezdeményezésére a vétyemi ősbükkösbe és környékére szervezték, itt a Zalaerdő Zrt. munkatársa, Kárpáti János kalauzolta őket. Megmutatta többek közt a gyümölcsöskertet, ott a körteszobrot, Kárpáti Nimród alkotását, Vétyempusztát és az ősbükkös kétszáz éves fáit is láthatták a csesztregiek.

– Novemberre három programot terveztünk, ebből az egyik a konyhaművészettel kapcsolatos, hiszen a tortadíszítés újszerű technikáinak megismerésére tartunk egy sütéssel egybekötött foglalkozást, majd rögtön utána egy beszélgetős teadélután keretében meg is kóstoljuk az elkészült tortákat – folytatta Király Edit. – A hónap végén, a közelgő advent jegyében, a Tündérkert Óvoda munkatársai és az óvodás gyermekek számára nyújtunk segítséget az adventi koszorú elkészítésében, míg decemberben a hagyományos sültkrumplizós napunkat rendezzük meg, egy kis Mikulás-napi meglepetéssel tarkítva, továbbá erre a hónapra egy színházlátogatást is beiktatunk. Emellett folyamatosan működnek a különböző csoportjaink, így a női dalkör, a kézimunkázással foglalkozó Böködők, valamint az olvasókör is. Arra is büszkék vagyunk, hogy klub minden községi rendezvényen aktívan képviselteti magát, a jelenlétünk nélkül szinte nincs közösségi program a településen – mondta végezetül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!