2021.09.14. 14:11
A kendermag 7 használata
A kendermag évezredek óta az emberi táplálkozás része. Rendkívül fontos szerepe van az egészségünkre és immunrendszerünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt.
A kender és a kannabisz összetévesztése sokáig korlátozta az értékesítését, tiltólistára került, de a közelmúltban bekövetkezett változások legalizálták az ipari kender termesztését, és így a magok ismét megjelenhettek a kereskedelem kínálatában.
De mi is a kendermag, és miért sorolhatjuk a SZUPER ÉLELMISZEREK csoportjába?
A kender a bolygónk egyik legsokoldalúbb növénye. Egyszerűen, gyorsan termeszthető, és minden része felhasználható. A kendermagok a kender növény rügyében találhatók, a növény szaporodási folyamatának részei.
A történelem során segített az embereknek az éhínség során is túlélni a rossz időket. Az utóbbi időkben újra felfedezték csodás élettani hatását.
Az antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag, többszörösen telítetlen zsírokat, és rostokat tartalmaz. Táplálóbb, mint a világ bármely ehető növénye. Magas fehérjetartalma, erős rostsűrűsége tisztítja emésztőrendszerünket , segít a méregtelenítésben.
A kendermag hatása szervezetünkre:
Mennyi a javasolt adagolás naponta?
1-2 evőkanál kendermag elegendő naponta, hogy rendben tartsa szervezetét, de itt is mint a CBD olaj alkalmazásánál fontos a fokozatosság. Az első napokban csak 1-1 kávéskanálnyi maggal indítson, és fokozatosan emelje mennyiséget. Adjon időt a testének arra, hogy toleranciát alakítson ki az új, magas tápértékű étrend iránt.
A CBD-t a növény virágából, leveleiből nyerik, nem a magjából, így ne számítson arra hogy ugyanazt a hatást éri el, mint a CBD olajjal.
Hogyan használja, alkalmazza a kendermagot?
Étkezésnél nagyon könnyű beilleszteni étrendünkbe.
Egész kendermag
A hántolatlan kendermag a világ egyik legtáplálóbb étele. Könnyen emészthető. Fehérje, esszenciális aminosavak és esszenciális zsírsavak forrása. Ez az egyetlen olyan élelmiszer, amely az összes szükséges tápanyagot biztosítja – az egyetlen olyan élelmiszer, amely elegendő az emberi test számára, és nem kell feltölteni egy másik táplálék forrással. Buddha állítólag csak kendermagot evett.
Emésztési, bélproblémák esetén ajánlom, segíti a méregtelenítést, rosttartalma nagyobb mint a hántolt kendermagnak akár finoman megőrölve salátákba, szószokba, vagy enyhén pörkölve is nagyon finom. Kendertejet is szoktak készíteni belőle a tehéntej kiváltására. Sportolók is szívesen fogyasztják nyersen. A maghéj oldhatatlan rostot tartalmaz, amely a mindennapi étrendben erősen hiányzik.
A hántolt kendermag
Összetétele ugyanaz, csak természetesen kevesebb rostot tartalmaz, Könnyebben beilleszthető étrendünkbe, számtalan receptet lehet találni hántolt kendermag felhasználásával.
A hántolt magvakat pörkölve, nyersen vagy sütve fogyaszthatjuk. Lágyabb textúrájuk miatt hozzáadhatók a kenyér receptekhez, tejtermék-pótlásokhoz, sütéshez és főzéshez, vagy édességekhez (sütemények, fagylaltok stb.). A glutén allergiában szenvedők a zsemlemorzsa helyettesítésére is használják őket!
A Kendermag megfelelő tárolással akár egy évig is fogyasztható, de fontos, hogy légzáró csomagolásban, sötét hűvös helyen legyen tárolva. Életünk részének kell, hogy legyen ez a szuper élelmiszer.