Frissen Zalából

2021.08.10. 15:00

A mulatós zene mellé kemencés finomságok jártak Kálócfán

A felnőtteket közös főzés, a gyermekeket pedig játszóház várta a hagyományos Lőrinc-napi búcsúi ünnepen, emellett a szervező önkormányzat zenés-szórakoztató műsorral igyekezett az érdeklődőket még jobb kedvre deríteni.

Gyuricza Ferenc

Éder Gábor a közönség körében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Lőrinc-napi búcsú nem egyedül a kálócfaiak ünnepe, a szomszédos Kozmadombja lakosságát ugyanúgy várják a programokra, hiszen a két település temploma is közös. Emellett ez az a rendezvény, amire a községből elszármazottak is legnagyobb számban visszajárnak, és a programok miatt a környező településekről is sokan ellátogatnak az alig több mint másfél száz lakosú faluba.

A Lőrinc-napi rendezvénysorozat az egyházi ünnep jellegből adódóan minden évben szentmisével kezdődik, ezúttal az augusztus elsejétől Csesztregen szolgáló Molnár Árpád várta a híveket, majd az istentiszteletet követően a művelődési ház udvarán zenés műsorszámokkal folytatódott a színes program.

Éder Gábor a közönség körében
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Szabó András, a település polgármestere úgy fogalmazott lapunknak, hogy általában olyan mulatós előadókat hívnak a színpadra, akik népszerűek a helyiek körében, és akik dalaikkal remek hangulatot tudnak teremteni, elvégre a pandémiás időszak után nagy szükség van arra, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak az emberek. Ez évben A Jó Laci Betyár, Bunyós Pityu, valamint a közeli Szilvágyról származó Éder Gábor lépett fel.

A résztvevőket emellett vaddisznópörkölttel és chilis babbal, illetve kemencés finomságokkal – kenyérlángossal és töki pompossal – kínálták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!