Szponzorált tartalom

2021.06.10. 07:55

Otthon van az ingatlanközvetítésben – Beszélgetés Taar Ottóval

Nincs olyan ember, aki ne vágyna olyan lakásra, házra, egyszóval otthonra, ami egyben a béke, a meghittség és a biztonság szigete, legyen az vendégcsalogató palota vagy éppen kis intim zug. Azaz a hely, ahol élünk s akár dolgozunk.

Mozsár Eszter

Taar Ottó: Ha nem hiszünk abban, amit csinálunk, nem leszünk hitelesek. Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Álmaink ingatlanát megtalálhatjuk magunk is, ám sok esetben jobb a keresést és az ügyintézést tapasztalt, korrekt szakemberekre bízni. Zalaegerszegen a Kossuth és Petőfi utca sarkán Taar Ottó olyan szellemiségben igazgatja irodáját, ami tükrözi életútját, munkamorálját. A gyémántfokozatú otthonszakértő a szülői házból hozta a kétkezi munka becsületét s a kitartásba vetett hitet.

Taar Ottó: Ha nem hiszünk abban, amit csinálunk, nem leszünk hitelesek. Fotó: Katona Tibor

A kezdetek

- A magyar-román határ melletti első nagyobb városban, Szatmárnémetiben születtem. Édesanyám gyárban dolgozott, édesapám ács volt. Ő a példaképem, hiszen egyszerű munkásból lett csoportvezető, később vállalkozó. Sajnos fiatalon, 48 évesen meghalt, így a három testvér közül én lettem a családfenntartó – emlékszik a kezdetekre Taar Ottó. – Akkoriban mint minden fiatal, kerestem a helyem. Mivel dédnagyapám Debrecenből telepedett át Romániába, elvesztettem a magyar állampolgárságot. Érettségi előtt döntöttek úgy, hogy román nyelven kellene vizsgázni, én azonban erre nem tartottam alkalmasnak magam, így otthagytam a gimnáziumot és kitanultam a festőszakmát. 2002-ben jött egy éles váltás, a szívemre hallgatva becsomagoltam és Zalaegerszegre költöztem. Először festőként dolgoztam, a visszajelzések szerint jól. Vállalkozó lettem, közben megkaptam a magyar állampolgárságot. Úgy gondoltam, többre vagyok képes, ki szerettem volna próbálni magam más területen. Ekkor jött az ingatlanos szakma az életemben, minden tapasztalat nélkül. Megtetszett, folyamatosan képeztem magam. Másfél év múlva adódott egy lehetőség: értékesítőből irodavezetővé váltam. Büszke vagyok arra, hogy már az első évben elnyertem az Év reménysége díjat az Otthon Centrum hálózatában.

Lassan építkezett

Taar Ottónak újabb kihívást jelentett a vezetői pozíció, mivel ebben sem volt tapasztalata. Az indulást nehezítette, hogy az előző tulajdonosok rossz döntései miatt bezárták az irodát, így teljesen új alapokról kellett építkezni.

- Először ketten voltunk a kollégámmal. Én voltam az ingatlantanácsadó, a franchise partner, a hitelközvetítő. Aztán lassan felépítettem az irodát, néhány év múlva Nagykanizsán is nyitottunk egyet, amit később átadtam egy kolléganőnek. Zalaegerszegen olyan mértékben bővültünk, hogy még egy irodát nyitottunk. S nemsokára a lenti iroda vezetését is átveszem.

Bárki lehet sikeres

Mi a siker titka?

- Úgy gondolom, mindenkiben megvan ez a faktor. Bárki sikeres lehet az életben, aki tesz érte valamit. Jellemző, hogy a komfortzónánkban érezzük magunkat a legjobban, ám a siker egyik kulcsa, hogy ebből tudni kell kilépni. Ha erre képesek vagyunk, sokra vihetjük. Fontosak a célok, a kitartás és nem utolsósorban az alázat. A többihez hasonlóan ebben a szakmában is szükség van a hitre, hogy jó, amit csinálunk, s hogy szeressünk dolgozni. Ha nem hiszünk abban, amit csinálunk, nem leszünk hitelesek. Ezt pedig azonnal észreveszi az ügyfél. Ingatlanosként különösen számít a korrektség, a hozzánk betérők elégedettsége. Pozitív beállítottságú vagyok, nálam az a bizonyos pohár mindig tele van, a rosszban is megtalálom a jót.

Az ingatlanos

Milyen vezetőnek tartja magát?

- Felnőtt fejjel szereztem meg itt, Magyarországon az érettségit, ebben a volt feleségem támogatott. Hálózatunkban nagy hangsúlyt fektetnek a továbbképzésekre, legyen szó a vezetői kompetenciák fejlesztéséről vagy az értékesítéshez szükséges technikákról. Kell némi értékesítési véna, de egyébként minden tanulható. Jelenleg tizenheten vagyunk az irodában, ám mindenki egyéni vállalkozó. Ez az jelenti, hogy nem vagyok a főnökük, partneri viszonyban vagyunk egymással, ami azért kihívás, mert másképpen kell motiválni. Számomra fontos a tisztesség, ezt kérem a kollégáktól is. Amikor ezt a szakmát választottam, nemcsak egy ingatlanos akartam lenni, hanem nagybetűvel Az ingatlanos. Mindig az volt az álmom, hogy olyan csapatot hozzak létre, amit elfogadnak és folyamatosan keresnek. Hírünk, megítélésünk zálog arra, hogy tisztességesen végezzük a munkánkat.

Szabadidőt firtató kérdésünkre Taar Ottó öt és féléves kislányát említi. A mindennapok fáradalmát az ő társaságában és némi horgászással piheni ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!