Frissen Zalából

2021.06.29. 07:00

Jógával indulhat a hétvége a Hévízi-tó partján

Mostantól szombat reggelenként jógával indul(hat) az élet a Tófürdőben. A gyógyulni, pihenni, feltöltődni vágyók mesés környezetben, a gyógytó partján adhatják át magukat a rekreáció élményének.

Péter B. Árpád

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház munkatársai szerint érdemes olykor megállni egy pillanatra, s kimenni a természetbe, mert „a zöld környezet nyugtatja lelkünket, a friss levegő tisztítja tüdőnket, a meditáció lecsitítja elménket”, olvasható az intézmény tájékoztató anyagában. Czene Alexandra, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház kommunikációs és marketingvezetője azt mondja, szerették volna bővíteni a szolgáltatásaikat olyan elemmel, amely a kúrát igénybe vevő vendégeknek, a pár napra ideérkezőknek és a helyieknek egyaránt vonzó, hasznos lehet.

– A gyógytó olyan pluszt nyújt, ami teremben nem lehetséges – folytatja Czene Alexandra. – Az ébredező tónál, a véderdő tövében egy fürdőzéssel összekötött reggeli jógaóra páratlan élményt kínál, olyan pluszt ad, ami jó pár napra feltölti az embert, fizikailag és mentálisan egyaránt.

Szombatonként jógafoglalkozás várja az érdeklődőket a gyógytó partján. Balról a második Papp Anikó

A foglalkozásokat, az időjárás függvényében, szeptember végéig, október elejéig tervezik.

Papp Anikó jógaoktató úgy érvel, ez a mozgásforma kiváló lehetőséget kínál az egészségmegőrzésre, a betegségek megelőzésére, emellett terápiás kiegészítőként is rendkívül hasznos. Mint mondja, javítja a közérzetet, „szellemileg, testileg és lelkileg is rendben tartja az embert”.

– Itt a tó gyógyító hatása is érvényesül – mondja –, a szabadban fel lehet venni az elemek, a környezet pozitív hatását. Persze teremben sokkal könnyebb jógázni, mint a fűben, ugyanakkor a kinti gyakorlás rengeteg pluszt ad.

Papp Anikó úgy véli, a jóga mindenkinek ajánlható, hiszen rengeteg válfajából bárki megtalálhatja azt a formát, amelyik neki tetszik, amelyikre szüksége van.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-forrosag-strandra-vizpartra-csabit-s-van-ahol-programok-is-varjak-a-furdozoket-zalaban-5346710/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában