Frissen Zalából

2021.06.11. 15:00

Idén is elképesztő virágkompozíciókkal készülnek a nyárra Lentiben

A városgazdálkodó és -üzemeltető cégek munkatársai végzik a virágosítást a településen. Az ágyások beültetése mellett látványos virágkompozíciók is készülnek, június közepére virágba borul a város.

Korosa Titanilla

Orsós Mária, Horváth Aranka és Kovács Lászlóné a pávát csinosítja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

– A szélsőséges időjárás miatt egy héttel később kezdtük a közterületi virágosítást – tájékoztatott Czigány Tibor, az érintett cégek vezetője. – Összesen 11 fajta növény kerül ki, mintegy 28 ezer szál virág. Ezek a jól bevált, sokáig virágzók, és közülük 5 kifejezetten szárazságtűrő változat. A munkatársaink két csoportban dolgoznak: az egyik a már Lenti védjegyének tekinthető speciális virágkompozíciókat, a másik pedig a normál ágyásokat készíti. Van olyan kompozíció, amely közel négyezer növény beültetésével nyeri el alakját. A róka már elkészült, illetve a Kossuth úton az autó és a szív formájú virágalkotás, valamint a Táncsics úton a mosolygós arc is. Az utolsók közt ültették be a körforgalomnál a pávát, a pillangót a Kossuth úton, illetve a Thomast, a gőzmozdonyt formázó kompozíciót a Thermal Hotel Balance kertjében. Közben a villanyoszlopokra és a tartókra is kikerülnek a petúniák. A cél, hogy Lenti nyáron jól ismert, díszes arcát mutassa.

Orsós Mária, Horváth Aranka és Kovács Lászlóné a pávát csinosítja
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Czigány Tibor hozzátette, hogy évről évre nagy mennyiségű palántát használnak fel, a közel 30 ezer szál növény egy részét a városüzemeltető cég telepén nevelik. Az önkormányzat és a virágosítást végzők munkájának eredményét az utóbbi években a Virágos Magyarország elnevezésű országos környezetszépítő versenyen is elismerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!