Frissen Zalából

2021.06.12. 06:50

Álommunka a szamócák között? Családi gazdaságban jártunk Kanizsa határában

Joly, Clary és Asia. Három különböző szamócafajta ontja illatos, fényes és egészséges termését a Nagykanizsa határában található Cserfő-hegyen.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Borosék 1,6 hektáron elterülő családi gazdaságában elmerültünk a termesztés rejtelmeiben, ebben fiuk, Boros Barnabás segített, aki rengeteg időt tölt a területen. Részletes beszélt a kezdetekről, amikor még a szamócás helyét felverte a gaz, sőt erdő borította. Aztán a család igyekezett évről évre fejleszteni, manapság a 80 ezer tőről dömping idején naponta közel 3 tonna gyümölcsöt szednek le.

Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Mielőtt bárki is azt gondolná álommunka a szamóca szüretelése, téved. Bár az kétségtelen, hogy az illat megédesíti az eltöltött időt, de a napsugarak ellen védekezni kell fényvédő készítményekkel és a kalap is kötelező kellék. Jól tudja ezt, mégis hamar lepirult a 20 éves fővárosi Tolnai Baba Sarolta. Az egyetemista lány szülei hosszú évek óta nyaranta a cserfői házukban pihennek, s ilyen a gyerekeiket is elhozzák a nyugalom szigetére. Baba Sarolta pedig úgy döntött nyári munkának kipróbálja a szamóca szedést. A hirtelen berobbant meleg ellenére is nagyon élvezi, hogy végre szabad levegőn lehet. Emellett a közösség is remek, így örömmel szedi le kedvenc gyümölcsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!