Hirdetés

2021.05.31. 15:45

Gyümölcsszedés biztonságosan: létrák és állványok, melyek megkönnyítik a munkát

A gyümölcsszüret örömteli, de nem veszélytelen feladat, ezért érdemes beruházni egy olyan létrára, vagy gyümölcsszedő állványra, mely biztonságossá teszi a munkát. Mutatjuk, mi alapján válasszunk!

Forrás: zakanyszerszamhaz.hu

Végre beköszöntött a jó idő, és hamarosan megérnek az ízletesebbnél ízletesebb gyümölcsök. A saját kertben termett és saját kézzel szedett gyümölcsöknél nincs is finomabb, de aki már szüretelt gyümölcsöt, az tudja, hogy a gyümölcsfák leszedése nem egyszerű és sokszor veszélyes munka.

Éppen ezért nagyon fontos odafigyelni a maximális biztonságra, és ha még mindig az ósdi, recsegő-ropogó és már kissé ingataggá vált fa létrát használjuk, akkor itt az ideje lecserélni egy stabil, biztonságos gyümölcsszedő létrára vagy állványra. A cikkben bemutatjuk a legjobb alternatívákat!

Fotó: zakanyszerszamhaz.hu

Mit kell tudnia a gyümölcsszedéshez használt létrának, állványnak?

A gyümölcsszedéshez használt létrák, állványok akkor megfelelőek, ha szinte olyan körülményeket biztosítanak, mintha a földön állnánk. Ez azt jelenti, hogy az elsődleges szempont a maximális stabilitás, és hogy megfelelő méretű dobogó álljon rendelkezésre. A vásárlásnál továbbá érdemes odafigyelni arra is, hogy a segédeszköz a lombkoronába jól beilleszthető legyen, de a könnyű súly és a praktikus tárolás is lényeges tényező.

A mai modern gyümölcsszedő létrák és állványok már mind alumíniumból készülnek, de nem érdemes a minőségen spórolni! Válasszunk inkább kicsit drágább, de biztosan strapabíró és erős anyagú eszközt, hiszen ez egy akár évtizedekre szóló beruházás és nem mellesleg a biztonságunkról van szó. A fa létrák nem kerti munkálatokra valók!

Létra, a sokoldalú: nem csak gyümölcsszedéshez

Egy jó minőségű létra igazán univerzális segédeszköz, hiszen gyümölcsszedésen kívül még rengeteg feladat elvégzéséhez hasznos társ. Érdemes alaposan átgondolni, hogy mi az a maximális magasság, ahol még dolgozni fogunk, és ennek megfelelően kiválasztani a szükséges méretet.

Válasszunk olyan eszközt, ahol a dobogó mérete viszonylag nagy, az ideális méret a 40x40 cm-től kezdődik. Alapvető, hogy a dobogók és a fokok csúszásgátló biztonsági bordázattal legyenek kialakítva, a több oldalon elhelyezkedő biztonsági korlát további előnyt jelent. Plusz pont az eszköztartó, ahová szükség esetén letehetjük a metszőollót, vagy más munkálatok során a szerszámokat helyezhetjük.

Vásárolhatunk teleszkópos létrát is, melynek előnye különösen praktikus tárolásában rejlik. Ebben az esetben az eszközt olyan picire össze lehet csukni, hogy bármelyik csomagtartóban kényelmesen elfér, így ha a gyümölcsös a háztól távolabb van, a szállítás sem probléma! Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy ezeket a létrákat általában csak teljesen kihúzott állapotban lehet használni.

Fotó: zakanyszerszamhaz.hu

Gyümölcsszedő állványok és dobogók a nagyobb gyümölcsösökbe

Azoknak, akiknek már van jó létrájuk, de még profibb és kifejezetten gyümölcsszedéshez kifejlesztett segédeszközt szeretnének, a gyümölcsszedő állványok és dobogók jelentik a megoldást. Főleg nagyobb gyümölcsösökbe ajánlott az ilyen eszközök beszerzése. Előnyük, hogy széles aljukkal sokkal nagyobb területen támaszkodnak meg, ezáltal még stabilabbak, felfelé pedig keskenyednek, így tökéletesen beilleszkednek a lombok közé.

A gyümölcsszedő állványokból létezik összecsukható változat, vagy ha több ember dolgozik a gyümölcsösben, az a tároláskor egymásba halmozható gyümölcsszedő állvány is jó választás lehet. Szintén egymásba halmozhatóak a gyümölcsszedő dobogók, melyek előnye, hogy egymás mellett egyszerre többen is dolgozhatnak rajtuk.

A Zákány Szerszámház kínálatában garantáltan jó minőségű létrák és állványok találhatóak és a széles választék mellett kedvező árak is várják a látogatókat. Érdemes ellátogatni a Zákány Szerszámház webáruházába!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!