Frissen Zalából

2021.04.19. 13:45

A kanizsai Antióchia közössége is teljesítette a Jerusalema táncos kihívást (videó)

A nagykanizsai Jézus Szíve Plébánia Antióchia közössége is vállalta és teljesítette az egyre inkább terjedő Jerusalema táncos kihívását.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Jézus Szíve Plébánia Antióchia közössége

Fotó: ZH

A közösség 22 éve működik a nagykanizsai Jézus Szíve templomban. Jelszavuk, mely az egész működésüket is meghatározza: fiatok szolgálata fiataloknak. A 14-25 év közötti fiatalok egymásnak mutatnak példát, egymástól tanulnak – a pénteki imatalálkozójuk alkalmával tanúságtételeik keretében mutatnak irányt és adnak tanácsot egymásnak. Maga a közösség olyan, mint egy háromlábú szék. A fiatalok csak az egyik lábát adják. Mellettük vannak jelen a felnőtt segítők és a lelki gondozásban részt vevő plébániai papok is. Sokoldalú a közösség, nemcsak együtt imádkoznak, hanem aktívan részt vesznek a plébánia életében, például közreműködnek a bérmálkozók felkészítésében. Segítőként vesznek részt több tábor szervezésében is, mint az Imatáborok vagy a Szent Rita Katolikus Ifjúsági tábor. Ugyanakkor más jellegű programokkal is építik a közösséget „békeidőben”, ilyen a sárkányhajózás, sportnap vagy kirándulás.

A járványhelyzet következményeként a személyes találkozás lehetősége megszűnt és az online világba költözött át. Ezen online lehetőségek révén továbbműködik a közösségi élet, de mégsem teljesen pótolja a járvány előtt megszokott világot.

A nagykanizsai Jézus Szíve Plébánia Antióchia közössége
Fotó: ZH

- A mindennapok színesítése érdekében indultak heti kihívásaink – mondta Gál Gábor a közösség vezetője. – Ezek révén változatos feladatokban vehetünk részt, és lehetőséget ad, hogy egy kicsit többet tudjunk meg egymásról, hogy újabb oldalunkat mutathassuk meg. Ennek egyik állomásaként született a táncos kihívás megvalósításának ötlete is. Az ötletgazda lelkesedése sikeresen átragadt a táncos lábú tagokra, így a végén igazán sokszínű anyagokkal kezdődhetett a vágás. Most kevesebb, mint egy hónappal az ötlet megszületése után pedig itt a kész videó.

Gál Gábor hozzátette: láthattunk ezer meg egy feldolgozást különböző megoldásokkal és vannak profi módon elkészített videók. A kanizsaiak varázsa a közösség sajátosságában rejlik. Mindenki olyan módon és olyan formában járult hozzá a videóhoz, hogy azzal saját eszenciáját varázsolta bele a végeredményül kapott felvételbe. Ez adja a mi közösségünk építő erejét. Itt kutyák, macskák, egész családok, de a kukák is táncra perdültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!