Nyílnak a nárciszok

2021.03.10. 12:00

Virágba borulnak a zalaegerszegi közterületek

Egyre több helyen bontogatják sárga szirmukat a nárciszok a zalai megyeszékhelyen. A tél virágát, az árvácskát néhány helyen pótolniuk kellett a Városgazdálkodási Kft. munkatársainak, a kétnyári virágokat majd májusban ültetik.

Mozsár Eszter

Zalaegerszegen néhány éve közel húszezer nárciszhagymát ültettek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Szívet melengető foltok ezek a sárga virágok az utcaképben. A belvárosban és a nagytemplom környékén egyre több növény dugja ki fejét.

Kovács Mihály főkertész érdeklődésünkre elmondta, né­hány esztendeje közel húszezer nárciszhagymát ültettek, a hiányzókat ősszel mindig pótolják.

Zalaegerszegen néhány éve közel húszezer nárciszhagymát ültettek
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Folyamatosan gondozzuk a virágágyásokat, a kétnyári árvácskákat most kapáltuk, öntöztük – mondta a szakember. – Csapadékszegény a mostani tél vége, tavasz eleje, ezért szükséges a vízutánpótlás. Ahol kellett, ott műtrágyáztunk, a cserjéket visszavágtuk, befejeztük a sorfák metszését, a lehullott ágakat összegyűjtöttük. A kétnyári növényeket majd májusban ültetjük. Március 15-e közeledtével az emlékművek környékén nyírjuk a füvet. Sajnos néhány ágyásban lába kelt a virágoknak, azokat pótolnunk kellett. Van, ahol a téli síkosságmentesítés miatt só került a földbe, ott tönkrementek a növények, oda ül­tettünk árvácskát. A nárciszok évelők, osztódnak, a fiókhagymáknak köszönhetően egyre nagyobb virágcsoportok nőnek. A Széchenyi téren és a Kvártélyház előtt még nagyon fiatalok a nárciszok, először gyökeret nevelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!