szerelem

2021.02.14. 11:00

Újságban? Megyei meccsen? Tűzoltóautón? – Összegyűjtöttünk néhány emlékezetes zalai lánykérést

Az összeállításunkban szereplők nincsenek híján kreativitásnak, egytől egyig különleges módját választották szerelmük kifejezésének. Valentin-nap apropóján felelevenítünk pár felejthetetlen zalai lánykérést.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Címlapsztori

„Aki eddig kételkedett benne, hogy egyszer megtalálja a nagy őt, annak egy jó tanács: soha ne adja fel. Lehet, hogy nem lesz mesebeli találkozás, de ott, abban a percben különleges, addig nem tapasztalt érzés lesz úrrá rajta. Belenéz a másik szemébe, megfogja a kezét és átöleli. Egy pillanatra megszűnik minden és elhomályosodik a világ. Az illata, a mosolya, az érintése ismerős, pont olyan, mint az álmaiban. Az a bizonyos szerelemmel érkező rózsaszín köd nem oszlik fel, körülölel és együtt tart. Egy életen át. Elérkezett az idő, Lilla, szerelmem, leszel a feleségem?”

Természetesen megkérdeztük, hogyan emlékszik vissza ennyi év távlatából.

- A nem mindennapi lánykérés után napra pontosan egy évvel, 2014.06.14-én tartottuk az esküvőt. Az sem volt épp szokványos, a mai napig kellemes emlékként őrizzük. Stílusosan egy rózsaszín Cadillac-ben utaztunk. A rock and roll stílus lengte körül a nagy napot, hiszen a főleg ennek a kornak zenéiből válogattunk a lakodalomra, de persze a retró korszak nagy slágereit is lejátszotta a lemezlovas. Fotóból nincs hiány, hiszen Varga György a feleségemet kísérte el a készülődésre, míg Szakony Attila velem tartott. A beállított fotókat pedig az esküvő másnapján Gergely Szilárd készítette el Zalaszabarban, ahonnan szép kilátás nyílt a Kis-Balatonra, sőt a Badacsony sziluettje is feltűnt olykor a horizonton. Egy sztori arról a napról: annyira koncentráltunk, hogy újra kifogástalanul felöltözzünk, hogy a zalaszabari szőlőhegyen jutott eszünkbe: a menyasszonyi csokor otthon maradt. Nem estem kétségbe, szó szerint is „alkalmi” virágkötő lettem: szőlőlevélből, mezei virágokból összeállítottam egyet – idézte fel az eseményeket Benedek Bálint.

Mint elmondta, a lánykérés szövege azóta bekeretezve lóg a hálószobájuk falán.

- A feleségem betéve tudja minden betűjét. A házasságunkról csak annyit: élmény minden pillanata...

A Zalai Hírlap 2013. június 14-i címlapja, benne a lánykérés
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Megye I-es mérkőzés előtt

Egészen rendhagyóan kezdődött 2017-ben a Lets Do It Technoroll Teskánd – Horváth MÉH Kiskanizsai Sáskák találkozó a megyei labdarúgó bajnokság I. osztályában. Részletesebben ITT írtunk a megható fordulatról.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

A „rendőrségi” eskütétel után

Szintén 2017-ben, ifjabb Horváth Zoltán a rendőr tiszthelyettesek eskütételén kérte meg barátnője, Rába Cintia kezét. A nem mindennapi alkalomról ITT írtunk.

Fotó: Horváth Zoltán

Tűzoltóautóval jött a lánglovag

2019-ben Smidériusz Csaba tűzoltó hadnagy mászott fel az erkélyre, azonban nem tűzesethez érkezett a társaival, senkit sem kellett megmenteni. Sokkal boldogabb pillanatok következtek, melyekről ITT számoltunk be.

Fotó: ZMKI

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nagykanizsan-is-lecsapott-a-tek-hasznalt-autokkal-afat-csalo-bunszervezetet-szamolt-fel-az-adohivatal-4927939/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!