közeleg a karácsony

2020.12.19. 09:00

Ezekben a napokban többen főznek otthon

A legtöbb család ma már a nagyobb áruházakban szerzi be az ünnephez szükséges kellékeket. A Magnetic Áruházak Kft. is kedvezményekkel segíti a családok készülődését.

Mozsár Eszter

Benczik Melinda eladó-pénztáros az egyik karácsonyi édességgel Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A cég idén elsősorban a választékbővítéssel kedvez a hozzájuk betérőknek. A piacképes árak mellett egyedi akciók várják a vásárlókat, melyekkel advent idején az ajándékozást és az otthoni sütés-főzést szeretnék könnyebbé tenni.

– A világjárvány idején a legdrágább termékek, a luxuscikkek nem úgy fogynak, mint korábban, ebben keresletcsökkenés mutatkozik. A közepes és jó árkategóriájú termékek jóval keresettebbek, különösen az alapvető élelmiszerek. Itt bővülést tapasztaltunk. Mindezt talán annak tudhatjuk be, hogy a vendéglátóhelyek tevékenységének korlátozása miatt többen főznek otthon – mondta Péntek Károly, a Magnetic Áruházak Kft. ügyvezetője. – A választékbővítésben látjuk a jövőnket, így a beszerzéseinket úgy igazítjuk, hogy megfeleljünk az igényeknek. A konzervételek iránt például sokkal nagyobb most az érdeklődés, ez azt mutatja, hogy készételekkel oldják meg a napi étkezést.

Benczik Melinda eladó-pénztáros az egyik karácsonyi édességgel Fotó: Katona Tibor

– Karácsony előtt mit keres a vásárló?

– Nagyon sok szezonális terméket akciózunk ilyenkor, elsősorban az édességeket, ezek a legkeresettebbek ebben az időszakban. Az üreges, szezonális csokoládéból készült termékek forgalma tapasztalataink szerint kismértékben mérséklődött. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy a szaloncukrok, bonbonok, valamint a nagyobb mennyiségű, kis méretű csokoládék után nagyobb érdeklődéssel számolhatnak a szaküzletek. Ehhez mi is igazodunk.

A piac átrendeződését napi szinten követniük kell a kereskedőknek, eszerint kell alakítaniuk kínálatukat. Így jár el a szóban forgó vállalkozás is mind a zalaegerszegi, mind a nagykanizsai áruházában. Beszállítóik, valamint a termelők és a gyártók piacképes termékekkel állnak elő.

A gazdasági élet szereplői gyorsan reagálnak a piaci igényekre, azonnal változtatnak. A 80 főt foglalkoztató zalaegerszegi cég filozófiája, hogy a saját kezük munkája ugyanolyan fontos, mint a felülről jövő segítség, ez találkozik a vásárlói igényekkel. Ebben a szellemben remélik, hogy vásárlóik karácsonya boldog lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!