Böröcz Zsolt ősszel is nyeregbe pattan

2020.11.19. 17:30

Kerékpáros kalandok Kanizsa környékén

Böröcz Zsolt, a nagykanizsai Rozgonyi-iskola tanára kerékpárjának nyergében gyakran túrázik Dél-Zalában. Az ősz mindig megbabonázza, s még a ködös, szürke időjárás sem tarthatja vissza. Az erdőben ugyanis megannyi szín fogadja.

Benedek Bálint

- Az óráim után pattantam nyeregbe, s az első túrámon az úgynevezett régi 7-es úton hagytam el a várost – mesélte. – Aztán a Cserfői hegy felé kerekeztem egészen a Bagóhegy végéig. Onnan aztán kemény terep következett, a zöld+ jelzésen keresztül az erdőben Nagybakónakig tartott a túra. Majd a hegyi úton felmentem egészen a tévétoronyig. Ott már esett az eső, ezért inkább legurultam Újudvarig, s visszatértem Nagykanizsára. Aki szereti a terepet, erdőt és természetet indulhat is, de arra készüljön fel, hogy a felszereléseket, a biciklit beborítja a sár.

Fotó: Böröcz Zsolt

Nemrégiben egy új útvonalon Nagykanizsa miklósfai városrészén keresztül Gyékényes felé indult el.

- Majd a liszói elágazásnál jobbra fordultam, a szaplányosi vadászház előtt tekertem el – folytatta. – A sárga sáv jelzésen áthajtottam Bajcsára. Innen tovább kerekeztem a terepen még mindig a sárga erdőn keresztül a szepetneki hegyre, majd behajtottam a kanizsai városrészbe. A kellemes napos időben Szepetnekről átkerekeztem Sormásra. Ezután ismét az erdőn át érkeztem meg Homokkomáromba, a templomhoz. Ezután tovább hajtottam Hosszúvölgyre, onnan egy fácántelep mellett csodás erdei úton Zsigárdmajorig, mely után a novemberi színekkel feltöltődve értem vissza a városba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!