Múltidéző

2020.10.25. 12:00

Kerka menti Kulturális Napok

Lentiben nagy hagyománya van a Kerka menti Kulturális Napoknak, amelynek fontos eseményeiről mindig beszámoltunk a Zalai Hírlapban.

ZH

Fotó: ZH Archívum

Ezúttal az 1980-ban tartott rendezvénysorozatot idézzük fel egy fotóval. A lapban 1980. október 7-én a következőket írtuk:

„Fél tízkor megelevenedett az alkalmi szabadtéri színpad. Színes folklórbemutató társult itt a vásári látványosságokhoz, s a botfai Válicka együttes (a képen), a pacsai és a rédicsi citerások, nemkülönben a lenti népzenei trió tagjai bizony komoly konkurenciát jelentettek az árusoknak: sokáig elnéptelenedett a sátrak környéke. Méginkább a színpad vált a vásár centrumává, amikor fellépett a Kerkamenti Kulturális Napokra idelátogató csehszlovákiai és jugoszláviai vendégegyüttes. A morvai kisvárosból, Uhersky Brodból jött táncosok szemet gyönyörködtető , ősi népviselettel hódítottak műsoruk mellett, míg a Stara Moravica-i – régi nevén kossuthfalvai – folklórcsoport Jugoszlávia majd minden népének jellegzetes táncait reprezentálta. A közönség tapsolt és örült e nagyszerű vásári ráadásnak.”

Fotó: ZH Archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!