A név kötelez?

2020.10.17. 16:00

Búfelejtő kocsmanevek – Zalaegerszegi kiadás

A megyeszékhely Landorhegy városrészében kutattunk a legfrappánsabb nevű italozók után.

Németh Lilla

Fotó: a szerző

Varázs Presszó

Harry Potter Zalában nyitott kocsmája, feltételezhetnénk, ahol minden ital varázsfőzetként hat, és a kimondott szavak varázsigékké válnak. Remélhetőleg kiszolgálnak akkor is, ha szétszórtságunkban otthon hagytuk a varázspálcát.

Kópé

Minden felnőttben ott lakozik a csintalan, vidám gyermek, az alkoholnak pedig megvan az a képessége, hogy előcsalja a rejtekéből. Móka, kacagás és önfeledtség, ezeket sugallja nekünk a Kópé.

Fotó: a szerző

Lambada

Adott a bulihangulat, szóljon a Lambada! Emlékszel még a Kaoma együttes slágerére? Nem mondjuk, hogy kötelező, de aki nem perdül táncra, az valószínűleg figyelmen kívül hagyta a feliratot!

Jégvirág

Ha jégvirág, akkor tél, egy kicsit meg is borzongunk a rideg, zúzmarás évszak gondolatától. Nem összetévesztendő ugyanakkor a borvirággal, mivel ez egy söröző. Az persze nem garantálható, hogy nem pirosodik ki az orrunk, főként, ha hűvös időben érkezünk.

Szomjas Söröző

Megszomjazni és betérni, ilyen egyszerűen jöhet a késztetés, hogy megnézzük a helyet belülről. Aki szeretné, az egyébként a szerencséjét is próbára teheti, ugyanis lottózóként is működik.

Fotó: a szerző

Nem ez az első alkalom, hogy különlegesebb zalai kocsmaneveket kerestünk: korábbi válogatásaink ide kattintva, valamint ezen a linken érhetők el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!