lélegzetelállító fényképek

2020.10.15. 11:00

A nagykanizsai Balogh Patrícia Skócia zord csodái között

A nagykanizsai Balogh Patrícia néhány éve cukrászként dolgozik Angliában, s valósággal beleszeretett a tájba. Párjával gyakran kirándulnak belföldön, hogy felfedezzenek újabb titokzatos helyeket.

Benedek Bálint

Legutóbb Skóciába mentek, az utazás során számos lélegzetelállító fényképet készítettek a zord, ám lenyűgöző tájról, városrészekről és elmerültek a főváros, Edinburgh csodáiban. A város, melynek területe 262,28 négyzetkilométer, részben vulkanikus eredetű, völgyekkel szabdalt hegyvidéki területen helyezkedik el. A fiatalokat ámulatba ejtette az óváros, különösen a vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i vár, mely egy ősi erődítmény, amelynek sziluettje Edinburgh legtöbb pontjáról látható. A helyén már az időszámítás előtti 9. században is éltek emberek. I. Dávid király uralkodása, azaz a 12. század óta bizonyítottan királyi vár állt itt.

 

Ezen kívül az egyik szép kilátást biztosító megálló volt a Glencoe Visitor Centre, innen továbbhaladva a több Harry Potter filmben megjelenő helyszínt is találtak. Ilyen, a Steal vízesés, ahol egy sárkányos jelenetet forgattak, illetve a másik nagyon híres a Glenfinnan viadukt, amelyen a vonat halad át a Harry Potter és a titkok kamrája részben. A híd 1901-ben épült, 21 lyukú, ívelt vasúti viadukt. A többi szépségről meséljenek a fotók...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!