Természetbarátoknak

2020.09.11. 07:00

Kalandtúrák, családi programok a Nemzeti Parkok Hetén

Hétfőn kezdődik a 14. Magyar Nemzeti Parkok Hete sorozat. Szeptember 14. és 20. között valamennyi nemzeti parkban változatos kínálattal, a többi közt kalandtúrákkal, családi programokkal várják a természetbarátokat.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Shutterstock

Bár Zala területén két nemzeti park is osztozik, a programokból ezúttal kimarad megyénk, Vas és Veszprém hozzánk közel eső területei azonban kínálnak elfoglaltságot. Az Őrségi Nemzeti Park hétfőre szalafői szertúrát és bölénylest szervez, kedden kerékpáros túrán mutatják be a rábavidéki szlovén szórványtelepüléseket és a vidék lepkefaunáját, a szerdai bakancsos túra pedig a fazekasok földjére, Magyarszombatfára vezet. Csütörtökön az Őrség fővárosa, Őriszentpéter nevezetességei kerülnek előtérbe, míg pénteken újabb kerékpáros túrát indítanak, ezúttal Szőcére. Szombaton Szalafő-Pityerszeren tartanak családi napot, vasárnap pedig a Bajánsenye melletti Kis-hegyet mutatják be egy bakancsos túra során.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság hétfőn somlói vulkanikus geotúrára, kedden a tihanyi Belső-tó környékének bebarangolására, szerdán a szintén tihanyi Levendula Ház Látógatóközpont felfedezésére, csütörtökön a csopaki Pele körút tanösvény megismerésére, pénteken Kapolcs és környéke bejárására invitálja az érdeklődőket. Szombaton újra a Levendula Házban lesznek rendezvényeik, vasárnap pedig Tapolca környékét mutatják be a látogatóiknak.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!