A lakás több pontján

2019.12.08. 11:30

A kreativitással nem csak a nappaliba költözhet be az ünnep

A lakás karácsonyi dekorációja az ünnep varázslatos hangulatát hivatott megalapozni. Az otthonunk kisugárzása hatással van a lelkünkre, így segít átlendülni a hétköznapok nehézségein.

Benedek Bálint

Nem csak a nappalit és a fenyőfa környékét, a fürdőszobát is feldíszíthetjük, így az egész lakást napokra belengi a karácsonyi hangulat Fotók : Szakony Attila/Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A lakás helyiségeinek ünnepi díszbe öltöztetésénél azonban érdemes figyelni, s észben tartani azt az alapvetést, hogy a kevesebb néha több. Abban, hogy miként teremtsünk ízléses közeget Boncz Ibolya lakberendező és a fürdőszoba kialakításában jártas szakértő segített.

- Mindig a lakás stílusához hasonló díszítésben gondolkozzunk – javasolta a szakértő. – Fontos, hogy a színek harmonizáljanak minden helyiségben. Soha ne legyen túlzó, a megfelelő egyensúlyt jó lenne megtalálni, a legjobb, ha inkább a könnyedségre törekszünk. A nyugalmat árasztó dekoráció valóban megnyugtat, kiszakít a hétköznapokból és feltölti a szervezetünket plusz energiákkal, amire az ünnepek idején mindenkinek nagy szüksége van.

Nem csak a nappalit és a fenyőfa környékét, a fürdőszobát is feldíszíthetjük, így az egész lakást napokra belengi a karácsonyi hangulat Fotók : Szakony Attila/Zalai Hírlap
20191125,Nagykanizsa, FűrdBoncz Ibolya javasolja, hogy a lakás minden pontján figyeljünk oda a harmóniára, a letisztult formák használatára
Fémes, fényes tárgyak a tisztálkodás jegyében

Boncz Ibolya szerint minden évben új trendek jelennek meg a lakáskultúrában, az enteriőr kialakításában. Az idei karácsonyi divatot főleg a retró, a havas hatású, elegáns stílus jellemzi. A klasszikus piros, zöld, arany színvilág örök kedvenc. Például egy jó tanács, ha elkezdjük a díszítést arannyal, lehetőség szerint maradjunk abban a színvilágban, mert a variálással csak káoszt teremtünk. Azonban a korszerű LED-es fényfüzérek, a különlegesebb megvilágítások tehetik még bensőségesebbé, hangulatosabbá az otthonunkat. A középpontban úgyis a feldíszített fa áll majd, ha azzal harmonizálnak a díszek, akkor nem lehet probléma. Továbbá a lakásunk egyediségét fokozhatjuk a saját készítésű, sőt természetes anyagokból összeállított kiegészítőkkel, adventi koszorúkkal, vagy ajtódíszekkel.

- A lakásban általában a nappalik kicsinosítására koncentrálunk, de a fürdőszobáról se feledkezzünk el – folytatta a szakértő. – Némi kreativitással itt is komoly eredményeket érhetünk el, hiszen a kiegészítők variálásával ezt helyiséget is ünneplőbe öltöztethetjük. Fokozott figyelemmel, gyertyákkal, mécsessekkel, izgalmas illó olajokkal ünnepi hangulatot, meghittséget varázsolhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!