2019.10.28. 07:00
Kétnapos fesztivált szerveztek a csokoládé rajongóinak Nagykanizsán
Aszalt sárgabarackkal töltött sült marcipán, pálinkás csokoládészalámi és csokoládés bonbonok. A lajosmizsei Csokoládé és Grillázs Szalon először szervezett kétnapos Csokoládéfesztivált a Medgyaszay Házban.
Karádi Márk, Karádi Bence és Karádi Nóra (b-j) örömmel válogatott a különféle méretű, formájú és ízesítésű csokoládékból
Forrás: Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila
Az ingyenes rendezvényen már a szombati nyitás előtt kígyóztak a sorok az intézmény bejárata előtt. Az ízelítőként kapott étcsokoládés bonbon meghozta a látogatók kedvét a kóstoláshoz, ami senkinek nem okozott gondot, hiszen a magyar mesehős, Gombóc Artúr tanítványai, vagyis a csokit minden formában kedvelő rajongók jöttek el a programra.
– Főleg a minőségi étcsokoládét fogyasztom, szinte mindenfélét kipróbáltam már – mondta a kanizsai Gerlinger Sándor. – Általában a magasabb kakaótartalmú, 85 százalékosat választom. Ugyan próbálom tartani a mértéket, de ez nem mindig sikerül. Olyannyira rajongok az ízéért, hogy süteményben is kizárólag a csokis jöhet szóba, s bizony gyakran elcsábulok. Igaz, a tudósok kiderítették: a csokoládé jó a szívnek, a vérkeringésnek és az agynak is.
Csokifesztivál Nagykanizsán
Szintén imádja a csokoládét, abból is az egész mogyorósat a kanizsai Rábavölgyi Lajosné, azonban a fesztiválon újdonságokat, így a levendulás finomságot is kipróbálta. A szervező, Rimóczi László örült annak, hogy a valódi, kézműves csokoládéknak ilyen nagy a rajongótábora.
Az érdeklődőket színes programokkal várták, a gyerekek mézeskalácsot készíthettek, de kipróbálhatták a csokoládégyurmázást is. A legbevállalósabbak pedig csokiba mártott, szárított sárga skorpió moruga csilipaprikát ettek versenyre. Ebből mindössze hármat lehet elfogyasztani, de sokan egy fél paprika után feladták.