Édes, erős és keserű

2019.10.28. 07:00

Kétnapos fesztivált szerveztek a csokoládé rajongóinak Nagykanizsán

Aszalt sárgabarackkal töltött sült marcipán, pálinkás csokoládészalámi és csokoládés bonbonok. A lajosmizsei Csokoládé és Grillázs Szalon először szervezett kétnapos Csokoládéfesztivált a Medgyaszay Házban.

Benedek Bálint

Karádi Márk, Karádi Bence és Karádi Nóra (b-j) örömmel válogatott a különféle méretű, formájú és ízesítésű csokoládékból

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az ingyenes rendezvényen már a szombati nyitás előtt kígyóztak a sorok az intézmény bejárata előtt. Az ízelítőként kapott étcsokoládés bonbon meghozta a látogatók kedvét a kóstoláshoz, ami senkinek nem okozott gondot, hiszen a magyar mesehős, Gombóc Artúr tanítványai, vagyis a csokit minden formában kedvelő rajongók jöttek el a programra.

Karádi Márk, Karádi Bence és Karádi Nóra (b-j) örömmel válogatott a különféle méretű, formájú és ízesítésű csokoládékból Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Főleg a minőségi étcsokoládét fogyasztom, szinte mindenfélét kipróbáltam már – mondta a kanizsai Gerlinger Sándor. – Általában a magasabb kakaótartalmú, 85 százalékosat választom. Ugyan próbálom tartani a mértéket, de ez nem mindig sikerül. Olyannyira rajongok az ízéért, hogy süteményben is kizárólag a csokis jöhet szóba, s bizony gyakran elcsábulok. Igaz, a tudósok kiderítették: a csokoládé jó a szívnek, a vérkeringésnek és az agynak is.

Szintén imádja a csokoládét, abból is az egész mogyorósat a kanizsai Rábavölgyi Lajosné, azonban a fesztiválon újdonságokat, így a levendulás finomságot is kipróbálta. A szervező, Rimóczi László örült annak, hogy a valódi, kézműves csokoládéknak ilyen nagy a rajongótábora.

Az érdeklődőket színes programokkal várták, a gyerekek mézeskalácsot készíthettek, de kipróbálhatták a csokoládégyurmázást is. A legbevállalósabbak pedig csokiba mártott, szárított sárga skorpió moruga csilipaprikát ettek versenyre. Ebből mindössze hármat lehet elfogyasztani, de sokan egy fél paprika után feladták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!