Múltidéző

2019.08.24. 15:30

Nosztalgikus képek – Mutatjuk hogyan zajlott az első szépségverseny Zala megyében!

Harminc évvel ezelőtt a zalaegerszegi Arany Bárány Télikertjében huszonnégy fiatal lány izgult. Csinosak voltak, fiatalok, s mindannyian egy célért jöttek; hogy megszerezzék a Zala megye legszebb lányának járó koronát.

zaol.hu

Szépségkirálynő jelöltek az 1989-es Zala Szépén

Legelőször 1989. július 3-án került sor Zala megye első nagyszabású szépségversenyére. Az esemény házigazdája akkor Völgyi Ferenc volt, a zenéről pedig Farkas Attila és Kanta Judit, avagy a Wolf együttes gondoskodott.

Szépségkirálynő jelöltek az 1989-es Zala Szépén

A szépség igen tág fogalom – ahogy mondani szokás – így a versenyzők is egytől egyig más stílust képviseltek. Volt babaarcú, modellalkatú, gömbölyded vidám lány, alacsony, szőke, fekete… A zsűrinek nem volt könnyű dolga. Mivel mindenkinek mást jelent a szépség, a sokszínű mezőnyből igen nehéz lehetett dűlőre jutni. A lányoknak hétköznapi, bikinis és esélyi ruhás vonuláson is helyt kellett állnia. A verseny kétségtelenül akkor dőlt el, amikor besétált a karcsú, szélesmosolyú Kun Edit, aki a verseny idején mindössze 16 éves volt…

Kun Edit

A Zala Szépe kisebb-nagyobb kihagyásokkal egészen 2016-ig kereste a megye leggyönyörűbb hölgyeit, azonban aki szívesen venne részt ilyen megmérettetésen, akár most is jelentkezhet a Tündérszépek 2020-as fordulójára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!