Melyek a legszebbek?

2019.08.22. 07:00

A megye hét csodája: bemutatjuk a zalaszentmihályi horgásztavat és a Keszthelyi-öbölt

Olvasóink Zala megye legszebb hét természeti csodájára szavazhatnak augusztus 8. és 30. között. A beküldött jelölések alapján tíz napon át mutatjuk be a természeti kincseket, mindennap kettőt.

ZH

Horgásztó – Zalaszentmihály

Fotó: Németh Szabolcs

Arra biztatjuk tehát a kedves olvasót, hogy szavazzon a 20 tagú mezőny jelöltjeire, ezáltal segítsen megtalálni a megye 7 csodáját!

Szavazataikat az olvasók a zaol.hu/a-megye-7-csodaja internetes oldalon, valamint a nyomtatott Zalai Hírlapban megjelenő szavazólapon is elküldhetik számunkra.

A szavazatok beküldési határideje 2019. augusztus 30.

A szavazók között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

A Zalai Hírlapból kivágott szelvény beküldői között kisorsolunk 1 db 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe. Az online szavazók között pedig a játékban részt vevő 13 megyében összesítve kisorsolunk 1 darab 200 000 forint értékű ­Neckermann utazási utalványt. Részletek és játékszabályzat a zaol.hu oldalon.

Zalaszentmihályi horgásztó

A zalaszentmihályi horgásztó mintegy 97 hektáron terül el, vadregényes, nádas terepen, mélysége 0,3–3,5 méter. A tónál lehet csónakot bérelni, és fogható belőle számos kedvelt halfajta: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, sügér és naphal. Általában évente egy alkalommal gyarapítja a helyi horgászegyesület a település határában található horgásztó halállományát, évente mintegy 200 mázsa ponttyal frissítik az állományt. A tóban rengeteg 4-5-6 kilós ponty él.

Horgásztó – Zalaszentmihály
Fotó: Németh Szabolcs

Keszthelyi-öböl

A Keszthelyi-öböl a Balaton nyugati végén található, partján fekszik Keszthely, melyről a nevét is kapta. A nyugalmat árasztó víztükör és a környéken húzódó Keszthelyi-hegység egyaránt vonzza a természetkedvelőket. Nyáron az öböl megtelik strandolókkal: Keszthelyen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen és Balatongyörökön is remek strandok vannak, melyek évről évre bizonyítanak a Balatoni Szövetség minősítésein.

Keszthelyi-öböl – Keszthely
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!