Szponzorált tartalom

2019.07.05. 13:23

Fogós kérdés – fogas vagy szekrény? Ötletek tárolásra

Hacsak nem lakunk ‘palotában’, ahol rengeteg helyünk van, a tárolás mindenhol fejtörést okoz. Főleg a nőknél merül fel ez a kérdés, mivel ők hajlamosabbak felhalmozni a ruhákat, cipőket.

Nem hordtuk egy-két éve? Akkor ideje megválni tőle

Ha valaki szeret öltözködni, érdekli a divat, az igen nagy mennyiségű ruhaneműt halmozhat fel. Ami öröm, de egyben feladat is, mivel ezeket szakszerűen kell tárolni, hogy hosszú ideig hordhatóak legyenek.

Persze vannak megunt darabjaink is szezonról szezonra, ezeket a legjobb eladományozni, eladni, mert a kidobással feleslegesen növeljük a szemét mennyiségét. Ugyanezen okból érdemes kizárólag olyan ruhákat, cipőket beszerezni, amelyeket hosszú ideig tudunk hordani, és nem a kukába kerülnek két hónap után. Az adott darab minősége igen fontos, mint ahogy az is, hogy stílusa megfelelő arra, hogy túlélje az adott szezont.

Mindig az aktuális darabokat pakoljuk előre

Ha sok ruhánk van, amivel együtt élünk, akkor a hellyel való zsonglőrködés az egyik legfontosabb teendő. Rengeteg trükkös tárolási megoldást feltaláltak már, ezek egy részét a bútoráruházak is kínálják nekünk.

A szekrényből sínen kihúzható keretben lévő, párhuzamos lécekből álló tároló szerkezet sok nadrágot tud kivasalt állapotban, kis helyen elhelyezni.

Fontos, hogy kettéválasszuk az épp hordott, és a szezonban nem szükséges darabokat. Előbbieket helyezzük el előre, az utóbbiakat elég a következő szezon elején előszedni. Így nem kell átverekednünk magunkat a csizmáinkon, hogy a flip-flopokhoz hozzáférjünk.

Az ágy alatti terület kihasználása is sokat segíthet a helyszűkén. Az épp nem aktuális ruhákat akár vákuumzsákban is tárolhatjuk itt, mely a lehető legkisebb helyre zsugorítja ruhatárunk nem hordott elemeit.

Vannak olyan zseniális ‘helygazdálkodási’ ötletek, amelyek otthon pattannak ki az emberek fejéből, majd a közösségi médián megosztják őket. Ilyen például az, hogy ruhafogasokon papucsokat, balerinacipőket is tárolhatunk.

Éljünk a modern tárolók adta lehetőségekkel

Ahol nincs külön tárolóhelység, gardrób, ott a lakószobákban kell elhelyeznünk a ruháinkat. Fontos, hogy jól funkcionáló komódokat, szekrényeket szerezzünk be, melyek egyben esztétikusak is.

A dédmama ruhásszekrénye lehet, hogy gyönyörű, ugyanakkor a szoba jelentős részét elfoglalja, és tíz nadrág illetve zakó lóg benne. Érdemes lehet akár csak belül átépíteni az ilyen robosztus bútordarabokat, hogy kihasználhassuk a bennük lévő helyet.

Klasszikus megoldás még az előszobák, közlekedők maximális beépítése. Ami lényeges kis lakás esetén, hogy azért elférjünk a saját bútorainktól, és elegendő tér maradjon a számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!