Keszthelyi Kilométerek 2019

2019.05.09. 15:00

Horváth József handbike versenyző: A KKM egy fantasztikus élmény

Magyarország egyik leghíresebb futóversenye a Keszthelyi Kilométerek idén a pünkösdi hétvégén lesz Keszthelyen. A nagy múltú versenyt a sportolók kedvelik, évek óta szeretettel térnek vissza a megmérettetésre. Horváth József Zala megyei kerekesszékes sportoló handbike-kal versenyez, Őt kérdeztük a mozgás öröméről, a KKM hétvégéről.

zaol.hu

Miért jó sportolni? Mit ad Neked a mindennapokban a sport?

- Kerekesszékesként kifejezetten fontosnak tartom a mozgást, ami még mozgatható azt rendszeresen edzeni. Jobb lesz a közérzetem, erőnlétet ad, illetve karban tart. Ezen túlmenően a mozgás számomra a szabadságot, az egészséget és a kikapcsolódást jelenti.

Miért kezdted el a handbike-ot?

- Ez tűnt viszonylag könnyen elérhetőnek. Nem kell hozzá víz és segítség, mint például a kajakozáshoz. Ezt egyedül is meg tudom oldani, hogy itthonról elmegyek mozogni hetente többször is.

Horváth József Fotó: magánarchívum

Merre szoktál mozogni?

- Fő csapás irány Hahót – Zalaszentmihály, néha Hahót – Pacsa. Ritkán járok más felé is a megyében.

Hol tartasz a KKM 2019-es felkészülésben?

- Ahogy az időjárás engedi márciustól kezdek többet mozogni. A komolyabb tervszerű edzéseket a verseny előtt harminc nappal szoktam elkezdeni.

Horváth József a Keszthelyi Kilométereken Fotó: Magánarchívum

Neked mit jelent a KKM verseny?

- Itt kezdtem a versenyzést. A KKM-en mindig óriási a hangulat, fantasztikus élmény, a szervezés kiváló, szurkolók is mindig szuperek. Nagyon szeretem ezt a versenyt a idei lesz a 9. KKM-em.

Az idei Keszthelyi Kilométerek Gyermek futamainak a Zalai Hírlap a névadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!