KKM 2019

2019.05.03. 13:00

INTERSPORT Keszthelyi Kilométerek 2019

A Keszthelyi Kilométerek Egyesület 12. éve rendezi meg június 8.-9. között a Keszthelyi Kilométerek (KKM) családi és sporthétvégét. Az ország egyik legnépszerűbb futóversenyéről, az idei év újdonságairól Bedő Beát az egyesület elnökét kérdeztük.

zaol.hu

Fotó: KKM

Miben más a KKM?

- Az egyik szezonnyitó balatoni futóverseny a KKM, melynek különlegessége a 10,55 km-es körpályája, melynek több kilométer hosszú szakasza fut a Festetics kastélyban és a Balaton parton. A rendezvényt különleges hangulata miatt kedvelik a futók, melyben nagy szerepe van a 350 fős önkéntes KKMCSAPAT munkájának. A pünkösd az első nyári hosszú hétvége, így ideális utazási célpont a Keszthelyi Kilométerek a sportos családoknak és baráti társaságoknak.

Fotó: KKM

Kik nevezhetnek a futó versenyre? Hány versenyzőt várnak a kétnapos rendezvényre?

 

- Május 31.-én zárul a KKM idei előnevezése, a 2 napos június 8-9-ei pünkösdi futófesztiválra várjuk nemcsak a régió, hanem az ország minden tájáról a futókat. 2,5 és 5 km-es Sprint távok, 10,55 – 21,1 – 42,2 km egyéni és váltó versenyszámok közül választhatnak az amatőr és profi futók. Ezekben a versenyszámokban 1500-1600 futóra, míg a szombati 24 db gyermek futamra 700-800 kis és nagyobb gyermek jelentkezésére számítunk.

Fotó: KKM

Milyen újdonságokkal készülnek?

- Idei újdonságunk a módosított pályavezetés, a versenyközpont új kialakítása, a KKMGASZTRO vendéglátós kitelepülés és a KKMHELP jótékonysági programok. A családosok kedvenc programja a 150 m2-es ingyenes gyermek animáció.

A Keszthelyi Kilométerek mindenkori kiemelt célja a segítségnyújtás. Idén kiknek segítenek?

- Iváncsics Zsolt, „a magyar Forrest Gump” volt az öltet gazdája az idei KKMHELP programnak. A célunk, hogy a Keszthelyi Városi Kórház Sürgősségi Osztálya számára mobil lélegeztető gépet tudjunk vásárolni. Ennek keretében a Pünkösdi hétvégén színházi előadást és Egy lépés, egy lélegzet címmel jótékonysági sétát szervezünk. Május elsejétől egy fagyi megvásárlásával is segíthetünk, Szeretetgombóconként 100 forinttal támogatva a lélegeztetőgép megvásárlását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában