Még energikusabban

2018.08.31. 14:00

Új dal az OhMyDeer fesztiválon is fellépő WellHello-tól

Mindig örömmel teli érzés számomra visszatérni Nagykanizsára, s az ottani közönség előtt fellépni, hiszen abban a városban kezdődött a zenei karrierem. Ott szippantottam magamba a hip-hop stílusjegyeit, és ott faragtuk az első rímeket is.

Gyuricza Ferenc

A WellHello szombaton este, a Morcheeba műsora után ad koncertet Nagykanizsán Fotó: Archív

Így emlékszik vissza az immár több mint tíz évvel ezelőtt történtekre Csöndör László, alias Diaz, az OhMyDeer fesztivál szombat esti sztárfellépője, a WellHello tagja. Mint mondotta, zenekarával korábban is járt már Nagykanizsán, s akkor nagyon meghatódott azon, hogy több ezren voltak a koncertjükön.

- Számomra Nagykanizsán kezdődött minden – mutatott rá. – Talán 13-14 éves lehettem, amikor a zene iránt elkezdtem komolyabban érdeklődni, s akkor éppen Nagykanizsán éltem. Máig jól emlékszem arra, ahogy a jövőt tervezgettük a barátaimmal, ott, ahol aztán évekkel később a WellHello tagjaként koncertet adhattam. Nagyon nagy öröm számomra, hogy azzal foglalkozhatom, amit szeretek csinálni, ez hatalmas kiváltság a mai világban, s nagyon meg kell becsülni. Az is nagyon jó érzés, hogy a rokonaim, akik annak idején támogatták az elképzeléseimet és hittek bennem, vagy a barátaim, akikkel együtt tettük meg az első lépéseket, eljönnek a koncertre, s látják, hogy hova jutott ez az egész.

A WellHello szombaton este, a Morcheeba műsora után ad koncertet Nagykanizsán Fotó: Archív

A WellHello az OhMyDeer fesztivál egyik fő fellépője lesz, szombat este a világhírű Morcheeba után mutatják be műsorukat. Diaz azt mondja, szinte hihetetlen, de egyben rendkívül megtisztelő is számára, hogy olyan előadókkal léphet azonos színpadra, akik már akkor is zenéltek, amikor ő még csak álmodott róla, s akik mindig is minőségi zenét tettek le a közönség elé.

A WellHello jelenleg egy nagyszabású produkcióra készül, szeptember 8-án, a Budapest Park színpadán mutatják be a PowerSzimfonik elnevezésű új koncertprogramjukat. Diaz ennek kapcsán elmondta: régi álma volt, hogy egyszer szimfonikus zenekarral dolgozhasson együtt, most ez a vágya is teljesül.

- Mindig csodáltam azokat a nagynevű külföldi előadókat, akiket láttam, hogy egy egész szimfonikus zenekarral vonulnak stúdióba, s velük koncerteznek – árulta el. – Számomra hosszú időn át elérhetetlen álomnak tűnt ez az egész, de 2018-ban végre ez is megvalósulhat. Ehhez azonban szükség volt a WellHello eddigi sikereire is. Amikor Fluor Tomival elindítottuk a zenekart, ötéves tervet vázoltunk fel magunk elé. Azt mondtuk, öt év múlva szeretnénk megtölteni a Budapest Parkot. Ehhez képest már az első évben sikerült, ami hatalmas dolog, s csak keveseknek adatik meg.

Diaz azt is mondja, a WellHello sikere nem véletlen, hiszen már a zenekar létrejötte előtt – külön-külön is – rengeteget dolgoztak annak érdekében, s a WellHello eredményei mögött is rengeteg munka van. 2015 óta hét alkalommal adtak telt házas koncertet a Budapest Parkban.

- Érkeztünk meg a koncert helyszínére helikopterrel, vonattal, ugrottunk ki 30 méter magasból, így ezúttal valami mást, egy teljesen új élményt szeretnénk adni a közönségnek – magyarázta Diaz, hogy honnan is jött a PowerSzimfonik program ötlete. – Ezúttal teljesen új köntösben mutatjuk be a dalainkat, amelyek a szimfonikusoknak köszönhetően az eddigieknél is sokkal energikusabban szólalnak majd meg.

A koncerten az a Budapest Art Orchestra működik közre, amely Pejtsik Péter karmester vezényletével az új WellHello sláger, Az utolsó hibám felvételeinél is közreműködött. Ezt a dalt már tavaly télen megírták Fluor Tomiék, majd többféle hangszerelést is kipróbáltak hozzá, s végül úgy döntöttek, szimfonikusok közreműködésével véglegesítik. Diaz úgy fogalmazott: a dal mondandóját, az érzelmi mélységeit csak növelni tudta, hogy vonósok is szerepelnek benne. A WellHello tagjai szerint Az utolsó hibám olyan dal, ahol már pusztán a szöveget tekintve is világosan érezhető, hogy valódi érzések, valódi élettapasztalat van mögötte, hiszen ezek nélkül elég nehéz vállalni a hibákat, s felnőttként az elmenekülés helyett szembenézni azokkal. A felvételek a Magyar Rádió 22-es termében zajlottak, s mindannyian nagyon élvezték a közös munkát.

- A PowerSzimfonik program kapcsán már kaptunk további megkereséseket, felkéréseket, de mi egyszeri produkciónak szántuk, s egyelőre csak a budapesti koncert van előttünk – tette hozzá Diaz. – Meglátjuk, hogyan alakul, hiszen ez egy valóban nagyszabású program, s nem egyszerű megturnéztatni, más városokba is elvinni, így még nem tudunk biztosat mondani a jövőt illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!