A közösség összetartó ereje

2018.06.12. 10:00

Veterán járművek vonultak fel a belsősárdi falunapon

Veterán autók felvonulásával és kulturális programokkal ünnepelte falunapját a nem egészen száz lakosú zalai kisközség.

Gyuricza Ferenc

kóti Horváth Ferenc az 1966-ban gyártott Mercedes-Benzzel Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A vasárnapi program misével kezdődött, majd megérkeztek a veterán autók, mintegy húsz kocsi sorakozott a falu szabad­időparkjában. Többségük magyar tulajdonosé, de volt olyan oldtimer is, amelyet Szlovéniá­ból hozott a gazdája.

– Ez egy 1966-os évjáratú Mercedes-Benz 200 D típusú személyautó – mondta a sokak által a legszebbnek tartott jármű tulajdonosa, a kóti Horváth Ferenc. – Öt éve Ausztriából került hozzám, méghozzá darabokban, úgyhogy saját magam raktam újra össze.

kóti Horváth Ferenc az 1966-ban gyártott Mercedes-Benzzel Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A nyugdíjas férfi aktív évei­ben Németországban dolgozott autószerelőként, innen a szaktudás, illetve a veterán autók iránti szeretet. Odahaza több éltes korú járműve van, még traktorok is. A gyűjteményét amerikai kabrióval szeretné kiegészíteni, ilyen után kutat. A most bemutatott limuzin az egyik kedvence, mert – mint mondja– „ez még valóban Mercedes volt…”

A kulturális műsor előtt Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke is beszédet mondott, mindketten a helyi közösség összetartó erejét méltatták. Majd a pórszombati Rozmaring néptáncegyüttes, a csesztregi Magic 4 Dance moderntán­c-csoport, illetve két mulattató énekes, Postás Józsi és Ambrus Tamás, alias Tomee szórakoztatta a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!