Hirdetés

2018.06.30. 10:24

Továbbra is az athleisure trendje a legmenőbb

A nyár a legegészségesebb évszak: már csak azért is, mert sokkal többet tudunk a szabadban lenni és könnyebben adódik olyan program, ahol mozoghatunk. A szabadságunkat is ekkor vesszük ki a legtöbben, és ilyenkor végre lehet lazán, sportosan öltözni. És szerencsére most ez az egyik vezető trend.

Az egészség és természetesség a divat

A kifutókon már több szezon óta átvonul az ‘edzeni megyek’ jellegű öltözködés, annak minden tartozékával. Divatosak lettek a túrahátizsákok polifoam tartóval, a nagy sporttáskák, a jogging, jóga és edző öltözékek. Rengeteg menő darabot találunk a szezonban az ‘athleisure’, a sportos elegancia jegyében; érdemes például a Lascana.hu kínálatából válogatni.

Összefüggésben van mindez azzal, hogy a legmenőbb sztárokat gyakran fotózzák laza szerelésben az utcán, és az olyan hírességekről, mint a Kardashianok, a közönség heti mintegy száz jóganadrágos-kapucnis felsős fotót láthat. A mai sztárokat tehát már nem csak tűsarkúban és estélyiben nézhetjük meg, így vágyottá válik az is, amit ők hétköznap hordanak.

Jelenleg éppen az egyszerűség jegyében a feltűnő márka – pl. Reebok – felirattal díszített, sima fehér pólók a legtrendibbek. De hordhatunk akár térdig érő sportzoknit is shorttal, avagy jóganadrágot, úgy is tökéletesen trendkövetőek leszünk.

Ha hűvösre fordul az idő nyáron, menő a műanyag esőkabát és dzseki; most minden divatos, amit egy erdei kiránduláson vagy egy edzőteremben felvennénk.

Visszatért a Fanta-narancssárga melegítő

A nyolcvanas évek stíluselemei erőteljesen visszaköszönnek idén. Így a Nena vagy Duran Duran videoklipekben látott neonszínű edzőruhák és élénk színű, mélyen kivágott egyberészes fürdőruhák ismét divatosak. Nem csoda, hiszen arra a korszakra is jellemző volt a sport- és test kultusz.

Még a hatalmas fehér edzőcipők is felbukkantak; akár maxiruhával is hordhatjuk őket ebben a szezonban. Már csak egy hálós hátuljú baseballsapka hiányzik a teljes retró feelinghez.

Motiváljuk magunkat menő holmikkal

A lazább darabok éppúgy jól passzolnak egy vízparti piknikhez, mint egy nyaralós, andalgós városnézéshez, vagy akár egy szabadtéri csoportos jógázáshoz.

Lehet igazán trendi, csajos és egyben sportos ruhadarabokat kapni, amelyekben hangsúlyosabb, hogy edzett-e az alakunk, mint egy szoknya-magassarkú kombinációban. A szuper edzőcuccok remek motivációt jelentenek arra, hogy valóban el is menjünk sportolni – érdemes ezt kipróbálni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!